vineri, 2 septembrie 2011

De ce nu se (va) aplica Regulamentul de acces , trafic si parcare in Cetate …



Luni m-am informat in legatura cu demersursile necesare pentru obtinerea unui loc de parcare in Cetate .

De la seful Directiei Administrarea Patrimoniului din cadrul Primariei Sighisoara am aflat ca lucrurile nu sunt deloc simple : e nevoie de extras CF imobil domiciliu (o jumatate de zi pierduta + taxa de eliberare + timbre fiscale) , de copie dupa CI , de copie dupa talonul masinii , de o declaratie pe propria raspundere cum ca nu am loc de parcare in curte plus una bucata dosar cu sina , preferabil apt pentru incopciere in biblioraft (sic!) . Evident , in opinia d-lui sef Masca , toata hartogaria pretinsa este absolut necesara* . 


Nota : Intrebat si despre momentul in care Regulamentul va fi aplicat , dl. Masca a ridicat din umeri si a rânjit cu subinteles .

Am continuat informarea la dl. primar . Acesta tocmai discuta (dupa spusele proprii) cu jurista institutiei despre aplicarea Regulamentului . La intrebarea mea despre cand crede ca se va aplica Regulamentul , mi-a povestit ceva despre cele “30 + 10 zile dintre momentul adoptarii si cel al aplicarii” de care tot aud in ultimul timp , inclusiv de la cei care au votat Regulamentul si se presupune ca stiu despre ce vorbesc . Am insistat , solicitand sa precizeze exact articolul din Regulament la care face referire . Dupa cum era de asteptat , a indicat art. 4 , care prevede cu totul si cu totul altceva . Pus in fata evidentei , a gasit cu cale sa-l cheme , pentru lamuriri , pe dl. Masca . Nici acesta nu a putut indica care articol din Regulament contrazice prevederile art. 38 ; a povestit in schimb ,  cu multa insufletire , despre refuzul ostentativ al celor de la Boss Company de a pune in aplicare Regulamentul . La intrebarea mea de ce nu este reziliat deja contractul cu aceasta firma , a raspuns , cu promptitudine ,  dl. primar : se opun consilierii PDL .

Lasand la o parte motivele reale pentru care adevaratul responsabil de incheierea si de prelungirea acestui contract se straduieste azi sa-l desfiinteze , nu inteleg** de ce consilierii PDL fac opozitie unui act in fond si just , si oportun . Cunosc justificarile invocate de catre doi dintre cei in cauza ; nu se sustin in nici un fel … Si atunci , de ce este aparat cu atata perseverenta un “parteneriat” si (foarte probabil) ilegal , si imoral , si sigur pagubos pentru comunitate ? De ce se umbla cu cioara vopsita si de ce se invoca pretexte stravezii in speranta ca se va putea justifica o atitutine aflata la limita indecentei ? Oare consilierii in cauza au uitat cu totul promisiunile facute sighisorenilor in campania electorala ?


* Evident , lucrurile nu stau deloc asa . Spre exemplu , actul de identitate nu ti se elibereaza decat daca faci dovada domiciliului (extras CF sau contract de inchiriere valid) . Prin urmare , o copie dupa actul de identitate ar fi absolut suficienta pentru a face dovada domiciliului . In plus , o declaratie pe propria raspundere care sa acopere toate detaliile ar fi mai mult decat de ajuns : eventualii mincinosi ar intra direct sub incidenta art. 326 Cod Penal .
Cat despre “dosarul cu sina pentru incopciat” , justificarea debitata cu maxima seninatate de onor primarele a fost “nu prea avem bani …” !

** Asta daca exclud ipoteza unei comenzi venite de undeva de la vreun sef (al consilierilor PDL) … 

Niciun comentariu: