joi, 30 august 2012

Politia Locala fata cu infractorii ...Acum o ora buna ma aflam in fata Primariei , cu unul din caini . De catre Biserica Romano-Catolica , apare in fuga un grup de copii de 10-12 ani , doi dintre ei cu mingi in maini . Cum il cunosteam pe unul din ei , s-au oprit langa mine sa mangaie cainele . I-am intrebat de ce mi se pare ca sunt speriati , la care mi-au raspuns , intr-un glas : "ne fugare politia pentru ca ne-am jucat cu mingile in Piata Cetatii"

Nici n-au incheiat bine fraza , ca de dupa colt apare in tromba o masina a Politiei Locale , care opreste in dreptul nostru . Unul din agenti* , fara sa coboare din masina , ii cheama la el pe copii . Cum sunt un cetatean cu spirit civic si cum copiii erau clar minori , m-am dus eu la d-nii agenti si mi-am oferit ajutorul . Asa am aflat ca au fost sesizati telefonic "de la hotel Sighisoara" cum ca copiii "deranjeaza turistii" !

Cateva secunde am ramas fara aer , dupa care am adresat agentilor un scurt monolog pe care il redau in rezumat si sub forma de idei principale . Deci :

1. Cum se face ca nu percutati la fel de prompt la toate sesizarile ?

2. Venind incoace , ati vazut masinile parcate aiurea peste tot in Cetate ? Daca da , de ce nu aplicati legea ?

3. De fapt , cine va plateste ? Comunitatea sau hotelierii ?

4. Unde sa se joace putinii copii care mai locuiesc in Cetate ?

In incheiere , mi-am luat libertatea sa adresez hotelierilor-reclamangii , prin intermediul d-nilor agenti , o invitatie peste care prefer sa trec cu totul .
...

Maine sau cel mai tarziu luni , voi solicita o audienta la primarul municipiului , caruia ii voi aduce la cunostinta necazul care a dat peste hotelieri si-i voi solicita clarificarea chestiunii in virtutea lozincii atat de draga tuturor - "Cetatea Sighisoara , singura cetate medievala locuita din Europa" ... * Cand au dat cu ochii de mine , s-au luminat la fata ; efectiv , citeam in ochii lor bucuria de a trai ...  Niciun comentariu: