vineri, 7 septembrie 2012

Afara-i vopsit gardu' , inauntru-i leopardu' ! (II)




Dupa cum ma angajam aici , iata primul exemplu de samsarlâc imobiliar petrecut la adapostul blazoanelor celor care patroneaza MET :

In data de 06.09.2001 , fundatia nonprofit Mihai Eminescu Trust  cumpara imobilul situat in comuna Laslea , sat Malancrav nr. 276 , cu suma de 50.000.000 lei (26.785 lei/euro BNR - cca. 1.867 euro) :



In data de 09.06.2005 , MET vinde acelasi imobil numitei Jessica Douglas-Home , tot cu suma de 50.000.000 lei (36.123 lei/euro BNR - cca. 1.384 euro) , suma platibila dupa incheierea contractului :



In cazul acestui ultim contract de vanzare-cumparare , atat la vanzator , cat si la cumparator , apare numita Jessica Douglas-Home , aspect interesant  inclusiv din perspectiva legii .

De retinut ca in intervalul 06.09.2001-09.06.2005 imobilul tranzactionat a fost renovat pe spezele fundatiei nonprofit (respectiv a finantatorilor) . Conform persoanei care mi-a inmanat documentele , "pentru materialele folosite (la renovarea imobilului , n.m.) , fundatia a recuperat TVA pe motiv ca activitatea fundatiei este una caritabila" . Curat caritabila ...
... 

Prin urmare , reiau in rezumat faptele :

Fundatia nonprofit Mihai Eminescu Trust , avand-o in Consiliul Director pe numita Jessica Douglas-Home , cumpara , in 2001 , un imobil cu cca. 1.867 euro , pe care il renoveaza si , in 2005 , il revinde cu cca. 1.384 euro numitei ... Jessica Douglas-Home .

Cum ati califica gheseftul ? Imi pare numai mie sau chiar este o escrocherie penibil de ieftina pentru o aristocrata britanica doldora de pretentii ?...

- va urma -
.

2 comentarii:

teodolit spunea...

Domnule Staicu,
Dincolo de cele expuse de dumneavoastra as vrea sa va spun ca, cu certitudine devizul lucrarilor de restaurare al casei depre care faceti vorbire a depasit valoarea de achizitie si implicit de vanzare a imobilului. Evident ca este o escrocherie ieftina, dar cand e facuta sub un patronaj regal si cu un lobby atat de puternic pare...aproape un act de binefacere. Asa cum spuneati intr-o postare anterioara sunt multi oamenii care au cunostinta despre ceea ce se intampla cu adevarat in MET. Ma refer aici la fostii si actualii angajati. Si acestia se impart in doua categorii, o categorie care a beneficiat si/sau beneficiaza inca de avantaje suficient de multe incat sa iubeasca fundatia si unii care au plecat mai mult sau mai putin din initiativa proprie scarbiti de ceea ce au trait acolo. De ce nu reactioneaza, va intrebati? Este simplu. Ar coopera in masura in care in subconstientul lor demersul ar fi unul cu sanse de reusita. Adica in masura in care ar fi citati la procuratura sunt convins ca nici unul din fostii angajati nu ar ezita in a reda adevarul, chiar daca asta i-ar incrimina partial si pe unii dintre ei, direct sau indirect. In masura in care demersul se refera DOAR la o campanie de postari pe internet a unor documente si in relatarea unor situatii greu de crezut pentru cei neavizati nu cred ca cineva din fostii sau actualii angajati ai MET vi se va alatura. Cu regret spun asta...

Florin Staicu spunea...

In rezumat , postarea d-vs. este o tentativa stangace de a ma influenta/determina sa sesizez Parchetul . Renuntati la asemenea manevre .

In cazul particular , voi sesiza nu numai Ministerul Public , ci si autoritatea britanica care supravegheaza activitatea fundatiilor . Cand o voi face ? Atunci cand voi considera ca am suficiente date si probe care sa-mi sustina acuzatiile . Daca voi sesiza prematur organele de urmarire penala , nu voi realiza nimic altceva decat sa le fac cadou celor in cauza un certificat de buna purtare .

P.S. Imi face numai mie impresia sau sunteti unul din "oamenii care au cunostinta despre ceea ce se intampla cu adevarat in MET" ? Daca nu ma insel si asa stau lucrurile , in care din cele doua categorii enumerate v-ati incadra ?
... Daca aveti date sau/si documente cu privire la eventuale ilegalitati savarsite sub pulpana MET , va garantez anonimatul .
...

In ceea ce priveste utilitatea/inutilitatea unui demers , cititi , va rog , motto-ul acestui blog ...