sâmbătă, 15 septembrie 2012

Revista presei




"Hillary Clinton, nemulţumită de tirania mulţimilor din lumea arabă" : "Secretarul de Stat Hillary Clinton a declarat vineri ca tarile asa numitei Primaveri arabe nu s-au eliberat de tirania unui dictator pentru a se regasi sub tirania maselor" (!?!).

Participand la ceremonia repatrierii celor patru americani ucisi in Libia* , aceeasi Clinton a mai dat pe gaura gurii o perla care va ramane in analele diplomatiei internationale : "Se întorc la noi astăzi patru americani care şi-au dat viaţa pentru ţara noastră şi valorile sale" , prezicand "multe zile dificile în viitorul apropiat" si subliniind ca "America trebuie să continue să preia conducerea în lume. Le-o datorăm acestor patru oameni." ...

Mai clar de atata nici ca se putea . Fara comentarii !  (sursa aici)
...

In cadrul Uniunii , ca principiu general , cine indrazneste sa ia in discutie o hotarare judecatoreasca isi pune in cap tot establishmentul european . Exceptie fac , cum e si firesc , jidanii :

"Spre a compensa devastatoarea impresie că viaţa evreiască a redevenit imposibilă în Germania, după verdictul interzicând circumcizia din motive religioase pronunţat de un tribunal regional din Köln, metropola renană a devenit recent gazda unui eveniment neobişnuit. (...) La fel de neobişnuită s-a dovedit prezenţa, la acest eveniment, a unor înalte feţe ale vieţii politice, sociale, culturale şi religioase din Germania. Între ele, şeful Congresului Mondial Evreiesc, Roland Lauder şi ministrul german de externe, Guido Westerwelle."

"Intensitatea acestei dezbateri cu privire la un precept divin solicitând tăierea împrejur, ce reprezintă un pilon constitutiv al religiei evreieşti şi e important şi pentru musulmani (va doare pe voi in cot de musulmani , n.m.) şi are loc tocmai în ţara făptaşilor Holocaustului dă mult de gândit…" .

Asa e : toata tarasenia ar trebui sa ne dea mult de gandit tuturor ... (sursa aici)
...

La presiunea super democratiilor occidentale , "Victor Ponta promite o abordare nouă a problemei romilor" .

Zilele trecute , la Bucuresti , prin reprezentanti autorizati , Franta se declara sufocata de cei 15.000 de tigani care s-au oplosit la ei . Toti (frantujii) în păr se dau de ceasu' mortii sa scape cumva de ei .

... Pai atata a fost ? Asta-i valoarea principiilor morale de la inaltimea carora ne-ati tot urecheat , ani de zile , ca suntem intoleranti si sovini si-i marginalizam si-i discriminam pe saracii tigani ? Atata valoreaza unul din pilonii UE (principiul liberei circulatii din Tratatul Uniunii) ? De astia-mi sunteti ? Umblati cu cioara vopsita ?

... Si pentru ce ? Pentru 15.000 de tigani ? Pai ce veti face cand cei 15.000 or sa inceapa sa-si care satrele dupa ei ? Si cand vor incepe sa puiasca ? Nu va faceti iluzii : nu veti scapa de ei si nici nu-i veti schimba , decat in rau ... 

In chestiunea tiganilor nu trebuie cautate abordari noi . Daca ne eliberam de prejudecati si cautam cu putina atentie in istoria contemporana , vom gasi o abordare care ar fi condus , daca ar fi fost aplicata suficient timp , la rezolvarea integrala a problemei tiganesti . Trebuie numai putin curaj ... (sursa aici)




* Regizorul filmului care a provocat protestele violente din lumea araba este , se putea altfel , "un cetatean american de origine israeliana" , Sam Bacile . Filmul "Innocence of Muslims” "dureaza 2 ore și a costat 5 milioane de dolari" , suma donata de cca. 100 de , se putea altfel , jidani . "Imaginile prezintă o distribuție de amatori care proferează insulte deghizate în revelații despre Mohamed, ai cărui adepți obedienți sunt prezentați drept infractori." (sursa aici)
UPDATE 28.09.12 : Aflu ca Sam Bacile este pseudonimul unui anume Nakoula Basseley Nakoula , cetatean american de origine egipteana si crestin de rit copt pe deasupra . Sunt aproape sigur ca undeva , in viitorul apropiat , voi afla ca Nakoula Basseley Nakoula este pseudonimul unui perciunat circumcis al carui nume se termina in -stein sau -stern , cetatean american de origine israeliana ... (sursa aici)  
.

15 comentarii:

razvan coltea spunea...

Faptul ca dna.Clinton da pe goarna zicerea respectiva nu ma mira.A spus deschis ceea ce americanii fac in mod constant dupa al doilea razboi mondial.Nu mi-e prea clar ce au sperat atunci cand au incurajat asa-zisa "primavara araba", in mod cert islamista.Cumva tocmai tipul acesta de intamplari care sa justifice o interventie militara majora? Ar mai abate atentia de la criza uriasa produsa tot de ei pe plan financiar.
In ce priveste problema tiganilor toate interventiile occidentale imi par deplasate si penibile.Nu poti sa-i tii cu forta in tara.E fix problema democraticilor care nu au o legislatie adecvata anticersetorie.Si este adevarat si faptul ca o mare parte a tiganilor refuza sa se integreze.Nu-si trimit copiii la scoala, ii casatoresc de foarte tineri, au o justitie paralela, etc.Dar intr-adevar grav este faptul ca nu sunt deranjati cu nimic.Daca ar fi deranjati atunci sa vezi migrare adevarata.

razvan coltea spunea...

O "eroare" cu conseciinte grave asupra poporului roman a fost acceptarea denumirii de romi pentru tigani.Nu este prea tarziu ca sa fie indreptata.De exemplu daca Romania ar anunta tare si apasat ca nu o sa mai semneze nici un document oficial al UE daca in componenta lui se afla cuvantul rom.Cam in stilul asta au procedat grecii in privinta noului stat Macedonia.N-au vrut muschii lor sa accepte denumirea.Pana la urma amaratii aia au fost nevoiti sa-si spuna FYROM.

Florin Staicu spunea...

Secretarul de stat USA Hillary Clinton comite doua gafe majore : ne arata ca nu intelege esenta (teoretica a) democratiei (tirania majoritatii) si doi , proband fie o sinceritate care frizeaza prostia crasa , fie aroganta nesimtita , fie semnele dementei senile , afirma adevaratul scop urmarit de USA , respectiv "America trebuie să continue să preia conducerea în lume" .

Deci nu grija pentru soarta popoarelor impilate de dictatori nemilosi si nu indeplinirea misiunii mesianice de a disemina binefacerile capitalismului si ale democratiei in intreaga lume determina America sa imprastie mizerie , teroare si moarte oriunde pune piciorul , ci un scop mult mai egoist si mai josnic : cucerirea lumii . Prin urmare Statele Unite nu numai ca nu sunt ceea ce propaganda lor pretinde ca sunt , respectiv luptatori pentru libertatea popoarelor lumii , ci sunt exact contrariul .

Ce vor in lumea araba ? Vor ceea ce vor jidanii : sa destabilizeze , sa provoace dezordine , haos , mizerie si , in final , moarte . Motivele : ura neimpacata si lacomia insatiabila , nu neaparat in ordinea asta .
...

In opinia mea , povestile despre egalitatea raselor sunt la fel de adevarate ca fundamentul comunismului . Rasele sunt diferite si diferentele sunt uneori ireconciliabile . Din acest motiv , consider utopica speranta ca tiganii vor putea fi schimbati si asimilati in corpore . Cei care au putut fi schimbati au fost deja schimbati si asimilati . Restul se reproduc in progresie geometrica si , daca nu rezolvam problema tiganeasca (Ponta dixit) , ne vor schimba si ne vor asimila ei pe noi . In orasele mari , care nu formeaza comunitati compacte , procesul a inceput si este in plina desfasurare .

Despre ticalosia etnonimului rom am scris doua-trei articole (vezi "Tigan sau rrom" si "Tiganii , adevarata istorie") .

razvan coltea spunea...

Poate singura sansa sa nu fim noi asimilati este chiar intrarea in UE. Daca nu-si modifica brusc si brutal conceptele si legislatia nu vor putea sa impiedice migrarea tiganilor care deja se intampla.Mai fac si tampenia sa le dea bani numa buni ca sa aiba tiganii de cheltuiala in scurtul concediu pe care-l petrec in tara.Daca occidentalii vor sa rezolve problema tiganeasca au o singura posibilitate:sa izoleze complet Romania si Bulgaria , lucru imposibil in momentul de fata.Nu pentru ca nu-si doresc cu adevarat ci pentru ca au interese economice enorme la noi.Asta e, nu poti si cu sula-n cur si cu sufletu-n rai.

Florin Staicu spunea...

Razvane , care crezi ca este principalul motiv pentru care comunismul este , cel putin in viitorul pe care mi-l pot inchipui eu , o utopie ? Nu cumva faptul ca oamenii nu se nasc si nu sunt egali decat in fata mortii ?

Ei bine , exact asa cum indivizii sunt diferiti intre ei , si rasele si popoarele sunt diferite intre ele . In loc de argumente , iti propun sa compari (spre exemplu) poporul japonez cu etnia tiganeasca . In afara de suportul biologic , gasesti o singura asemanare intre cele doua ? Crezi ca , in mod natural , ar fi putut coabita pe un teritoriu limitat ? Daca nu , de ce ?

Extrapoland , sa speri ca vei reusi sa omogenizezi popoarele Europei este o intreprindere egala cu incercarea de a reedita mitul biblic al Turnului Babel ...

Inclusiv metisajul asta dement - incurajat frenetic si in toate felurile posibile si imposibile de o mana de manipulatori bolnavi - nu a dus si nu poate duce in directia scontata , ci in exact directia contrara ...
Iti inchipui ce va fi cand aceasta babilonie se va prabusi peste noi ?
...

Problema etniei tiganesti (etnie , nu popor , fiindca poporul presupune un teritoriu propriu) are , in ordinea lucrurilor posibile, o singura rezolvare . Paliativele sunt o modalitate de a prapadi timpul si de a amana deznodamantul inevitabil .

Tinand cont si numai de actuala dinamica demografica , avem (in rezumat) doua alternative : fie rezolvam problema , fie pierim . Punct .

razvan coltea spunea...

Comunismul a fost din start o utopie.Imi aduc aminte ca in ultimul an de facultate ne tineau teoria ca in cea mai avansata stare a sa se va ajunge la repartitia dupa nevoi conform sloganului"fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi".N-am putut sa ma abtin si l-am intrebat pe profesor cum facem daca unul are nevoie o casa cu doua etaje, 3 masini etc si altul nu?Dupa cateva secunde de gandire profunda mi-a raspuns ca nevoile vor fi stiintific fundamentate.Eco!
Niciodata nu vor putea fi omogenizate popoarele Europei si , de fapt, niciun popor cu altul.Un exemplu este Canada unde francofonii nu se lasa si vor separatism desi au un nivel de trai comun de invidiat.Bazdacurile nationaliste nu vor disparea niciodata.In mod natural nu vad ce popor civilizat ar putea sa convietuiasca cu etnia tiganeasca(ma refer strict la partea ei traditionala).Problema e ca noi , ca popor, suntem foarte toleranti.Asta explica prezenta lor foarte numeroasa la noi comparativ cu alte tari."Patria e acolo unde e bine". Daca vom aplica legile si in privinta lor s-ar putea sa nu le mai fie asa de bine.S-ar putea sa-si caute alte patrii.

Florin Staicu spunea...

Doua observatii :

1. Noi (ma refer la Romania perioadei '49 - '89) am aspirat spre comunism . Ceea ce am trait a fost un fel de national-socialism (fara nici o legatura cu national-socialismul german , dar era nepotrivit sa scriu socialism national sau nationalist , plus ca imi place calamburul) .

2. Felul in care speri ca va fi rezolvata problema tiganeasca este un paliativ care muta problema , nu o rezolva . Imi aduce aminte de teoria panspermiei , care pretinde ca explica aparatia vietii pe Pamant , dar nu face altceva decat muta intrebarea si escamoteaza fondul problemei ...

razvan coltea spunea...

De acord.Dar imi produce o deosebita satisfactie vederea fetelor occidentale ostracizate , oripilate de-a dreptul atunci cand vad satrele de tigani instalate pe te miri unde pe la ei. Auzeam la o emisiune cu tema de dezvoltare a turismului cum unul dintre participanti spunea ca Romania e cunoscuta dincolo doar pentru Dracula si tigani.E ceva romantic in viziunea democraticilor.Ei, acum romantismul s-a mutat la ei. Cam nasol.

Florin Staicu spunea...

Subscriu .

razvan coltea spunea...

Apropo de filmuletul anti-islamist:observ o escaladare a radicalizarii lumii islamice.Filmuletul, oricat de provocator o fi(nu l-am vazut si nici nu ma intereseaza sa-l vad) este doar un pretext.Probabil ca au si ei dreptatea lor .Dar in secolul 21 incrancenarea religioasa nu-si prea mai are locul.Cred ca vom asista la o ciocnire foarte dura intre cele doua poluri, pe de-o parte o lume islamica radicalizata si habotnica si o lume occidentala (complexul militaro-industrial, de fapt)care la un moment dat o sa se sature de talibanism.Mai mult, o sa fie o ocazie nemaipomenita de a revigora industria militara si tot ce tine de ea pe orizontala si verticala.Poate se mai amana un pic si criza. Sigur vor pune mana pe resurse minerale suplimentare.Rezultatul e previzibil: oricat de fundamentalisti sunt ei nu vor putea face fata fortei armate formidabile pe care o au in principal SUA. Ceea ce se intampla acum in Orientul Mijlociu ma duce cu gandul ca nu mai e mult pana sa inceapa distractia.

Florin Staicu spunea...

Cateva observatii foarte pe scurt :

1. Mahomedanii nu sunt mai habotnici decat israelienii .

2. Nu subestima forta convingerii religioase .

3. Poate Islamul nu vrea sa fie schimbat . Priveste-i pe asa numitii insurgenti . Iti face impresia ca ar fi laici ?

4. Oricum ai da-o , americanii sionisti sunt agresorii si jefuitorii , cu toate consecintele care decurg de aici ; noi am sarit , ca proasta din baie , sa le giram crimele . Pentru asta am fost recompensati cu o promisiune (care va fi sau nu tinuta) si cu dreptul de a ne trimite militarii-mercenari , pe cheltuiala noastra , in "teatrele de operatii" (cand aud insailarea asta vad rosu in fata ochilor) .

5. Chiar daca nu ar fi in desfasurare , criza nu ar mai putea fi amanata , din motive obiective si independente de alternativa aleasa in speta data . Amanat ar putea fi , desi nu cred , deznodamantul crizei .

6. In cazul unei conflagratii intre lumea islamica si occident , chiar n-as paria pe occidentali . Uita-te in Afganistan : cateva mii de (fosti) mujahedini* inarmati usor tin in sah colosul militar America-NATO .
...

* Cand luptau cu sovieticii , propaganda occidentala ii numea mujahedini - luptatori pentru libertate si le ridica osanale pana la cer (vezi , de exemplu , Rambo III) ; azi ii demonizeaza si-i numeste teroristi talibani (vezi Osombie) ...

razvan coltea spunea...

De acord ca si ceilalti sunt habotnici si nici nu subestimez forta convingerilor religioase.Dar o mana de oameni tine in sah o supercoalitie din cateva motive:este o zona arida, salbatica, pe care ei o cunosc foarte bine si foarte intinsa. Mai e si retinerea americanilor de a porni un razboi total , distructiv cu adevarat datorita pierderilor umane inerente care,in absenta unui razboi declarat in mod oficial,nu ar da bine deloc pe plan intern.Sa nu uitam ca razboiul din Vietnam a cam fost pierdut nu pe campul de bataie.
Dar e de observat ca se creaza pe zi ce trece o discrepanta uriasa intre occident, si aici includ si Romanaia, si tarile care aplica sharia.Unde inca se practica decapitari in public si lapidari.Poate ca ei nu vor sa se civilizeze in acceptiunea noastra.Poate ar trebui impusa o cortina de fier adevarata intre lumea occidentala si musulmani.Cam greu dupa ce ai primit milioane dintre ei din diverse considerente in tari vestice(in timp ce pe romani ii tineai deoparte)si vrei sa ai acces la resursele unora dintre tarile islamice.Oricum, respectul meu pentru americani si cei care-i sustin in demersurile lor nelegitime este zero.Dar nici nu pot accepta ca in secolul 21 se intampla chestii care vin din evul mediu timpuriu.Sau macar nu vreau sa le vad la mine in tara.Nu sunt un fan al arabilor, "simpatia" mea avand radacini de cand eram student.

Florin Staicu spunea...

Sa nu ma intelegi gresit : nu am nici un fel de afinitati nici cu arabii si nici cu musulmanii , in general . Dar asta este o chestiune subiectiva , fara nici o relevanta logica si argumentativa . Oarecum in aceeasi ordine de idei , sunt inconjurat de fapte , de situatii si de indivizi pe care nu le/ii accept . Din nefericire , acestea/acestia exista in continuare ...

In plus fata de cele aratate anterior , doua vorbe despre milioanele de musulmani din occident : initial au venit fie invitati ca Gastarbeiter , fie ca refugiati dinspre colonii catre metropola . Fara pretentii , au facut muncile murdare si prost platite si au contribuit la bunastarea occidentalilor . Ulterior , au profitat de stupiditatea si ipocrizia politically correctness-ului (ala impus de establishment-ul iudeo-american) si si-au luat nasul la purtare . A cui e vina ? Mai devreme sau mai tarziu , toate greselile se platesc ...
...

Americanii , cu toata formidabila lor masinarie de razboi , sunt departe de a fi invincibili . Conflictele prezente si cele viitoare sunt asimetrice . Au intrat in Irak/Afganistan , au ocupat teritoriul si au obtinut ce ? Un conflict perpetuu , care inghite sume colosale si genereaza crize de sorginte financiara .
Iar daca te gandesti la varianta folosirii unilaterale a armelor de distrugere in masa , uit-o . In afara de arma atomica exista si arma chimica , si arma biologica ...
...

Cu toate astea , diferentele dintre cele doua tipuri de paradigme (evit termenul civilizatii) sunt ireconciliabile si cheama razboiul , razboi care va fi inca o criza care se va adauga crizei financiare , politice , sociale , identitare , economice , a resurselor , s.a.m.d. ...

Situatia escaladeaza .

razvan coltea spunea...

Din pacate pe ce au pus americanii mana si-a luat Dumnezeu mila.Au sfidat, au incurajat miscari politico-militare-religioase ce le conveneau lor la un moment dat netinand cont ca se pot intoarce impotriva lor(vezi cazul "mujahedinilor" ulterior transformati in talibani).Iar democratia fals inteleasa si aplicata in aproape toate tarile dezvoltate isi produce acum efectele. O sa vina un moment al adevarului si se pare ca o sa vina mai devreme decat mai tarziu. Din pacate rezolvarea va fi cel mai probabil militara cu multe victime.Doua evenimente m-au impresionat in ultimul timp.Unul dintre ele a fost referendumul din Elvetia.Pur si simplu au spus nu construirii de moschei.E tara lor si nu a altora. Altul a fost discursul unui , cred prim-ministru australian,care le-a spus-o direct acestor tupeisti ca daca nu le convine situatia din Australia au dreptul sa se care in tarile din care au venit.

Florin Staicu spunea...

Elvetia are o traditie unica in privinta referendumurilor . Probabil ca daca m-as fi nascut in Elvetia , as fi putut fi democrat ...