duminică, 14 octombrie 2012

Fragmentarium (II)



Am observat ca majoritatea oamenilor au o capacitate uriasa de a ignora faptele , de a escamota adevarul si de a se lansa in explicatii aiuritoare asupra unor teme care le depasesc in mod evident si capacitatea de intelegere , si nivelul cunostintelor . Cu titlu informativ-exemplificativ , voi aduce in atentia eventualilor interesati cateva din aceste teme .
... 

Un prim exemplu de evidente abordate si intelese de o maniera derizorie sunt anomaliile climatice din ultimele decenii . 

Iata cum arata o secventa/succesiune de fapte :

       Oceanul Arctic , septembrie 1984  Oceanul Arctic , septembrie 2012   
                                                                                          (sursa aici)      


Fotografiile sunt luate din satelit . Conform National Snow and Ice Data Center si NASA , calota de gheata care acoperea Oceanul Arctic in luna septembrie a intervalului 1979-2000 avea o suprafata medie de cca. 6,70 milioane km. patrati . Conform acelorasi surse , in luna septembrie a anului curent , aceiasi suprafata masura 3,41 milioane km. patrati . Prin urmare , in numai trei decenii suprafata de referinta a scazut la jumatate .    

... La scara timpului geologic , viteza cu care se desfasoara evenimentele este fantastica . In Natura , succesiunea rapida a evenimentelor este atributul catastrofelor .

Inca ceva : procesul se auto-potenteaza . Pe masura ce suprafata calotei scade , tot mai multe calorii sunt absorbite de suprafata intunecata a apelor oceanului ...

O posibila consecinta a topirii calotei glaciare este scaderea salinitatii Atlanticului de Nord si incetinirea/oprirea Golfstrom-ului . Aceasta consecinta ar genera , la randul ei , ca o consecinta probabila imediata , sfarsitul civilizatiei occidentale .


NOTA : presupun ca este evident pentru toti faptul ca fenomenul descris mai sus poate fi considerat drept una din crizele aflate in plina desfasurare (crize care converg intr-o directie la fel de evidenta ...) .
.

Niciun comentariu: