luni, 8 aprilie 2013

Legea-i lege ! Dar numai pentru ceilalti …



Iata doua ipostaze ale nesimtirii , amandoua surprinse in Cetate , pe strada Micu Klein :

In prima ii avem protagonisti pe activistii MET , care de atata eco-activism au uitat cum e sa umbli pe jos si se incapataneaza sa urce cu masinile pana-n buza Turnului Macelarilor . Si , Slava Domnului , au cateva !


Cum progresul cere sacrificii , eco-activistii de la MET au sacrificat , probabil cu inima stransa  , o suprafata din spatiul verde al domeniului public , pe care au transformat-o , fara drept si fara jena , in parcare . Evident , parcare gratis , ca ei sunt activisti . Noi , restul locuitorilor Cetatii , platim . Si pentru ei .

Cu toate ca am prevenit-o printr-un mail , activista-sefa Fernolend Caroline se tine tare ! Masinile MET-ului parcheaza , in continuare , si pe spatiul verde , si pe calea de acces , blocand uneori intrarea in Cetate . Normele si legea sunt pentru ne-activisti .

Ceva mai jos , o alta ipostaza a nesimtirii :

Un om cu parul alb , aflat la senectute , ia marginea drumului si liziera Paduricii drept groapa de gunoi buna pentru depozitat resturile vegetale stranse din gradina proprie . 



Intrebat , cu retinerea pe care o datorez varstei inaintate , de ce isi depoziteaza gunoiul pe domeniul public , batranul a gasit de cuviinta sa ma informeze ca el e doctorul Preda si stie bine legile ; e in dreptul lui si Primaria e datoare sa-i care mizeria . Pana atunci , resturile stau mai bine pe domeniul public decat in gradina personala . ... Mi-a fost rusine de rusinea dumnealui .

Dimineata voi sesiza Primaria in legatura cu ambele ipostaze .
.

Niciun comentariu: