duminică, 19 mai 2013

Regulamentul de acces , trafic si parcare in Cetatea “patrimoniu UNESCO” o fi el in vigoare , DAR …Cu adresa nr. 10.065 din 14.05.2013 , am primit raspuns la intrebarile adresate relativ la neaplicarea/aplicarea defectuoasa a Regulamentului adoptat prin HCL 128/2011 . 

In rezumat , mi s-a comunicat ca hotararea "este in vigoare , nu a fost modificata , completata sau abrogata" , DAR , “intrucat sunt foarte multe solicitari din partea unor cetateni care lucreaza in Cetate , am solicitat acestora (sic !) sa ne comunice unele (sic !) sugestii sau propuneri (sic !) , urmand sa fie centralizate , analizate si introduse in regulament , dupa caz (sic !) . 
Adresa d-vs. a fost predata in copie cu semnatura de primire Politiei Locale si Serviciului Monitorizare servicii de utilitati publice (!?!) , investitii si urmarire contracte .”   
Semneaza “Dir. Executiv” Masca Petru si (ca primarul) primarele .

Doua scurte observatii :

1. HCL 128/2011 , respectiv Regulamentul de acces , trafic si parcare auto in Cetate , “este in vigoare , nu a fost modificata , completata sau abrogata” , dar se aplica partial si cu sincope . In opinia mea , acesta este un abuz in serviciu contra intereselor persoanelor , fapta prevazuta si pedepsita de art. 246 Cod Penal .

2. Oricat de multe “sugestii si propuneri” ar avea de facut “cetatenii care lucreaza in Cetate” , acestea NU vor putea fi “introduse in regulament” decat prin HCL . Daca vor fi “introduse” altfel , voi avea de sesizat inca o infractiune .

Ce urmeaza :

In zilele urmatoare (functie de timp) voi redacta o plangere penala adresata DNA Mures in care voi sesiza doua infractiuni distincte , dar corelative :

1. prelungirea de catre Consiliul Local la propunerea primarului a Contractului de concesiune nr. 12.171/2005 , cu fraudarea legii .  

2. refuzul repetat al Primariei Sighisoara si al Politiei Locale de a aplica o HCL valida si ulterior aplicarea defectuoasa a acesteia .


P.S. “Unor cetateni care lucreaza in Cetate” si care ar urca , daca ar putea , cu auto pana in birouri , le recomand insistent sa exerseze mersul pe jos . Nu costa nimic si face piciorul frumos ...
 


UPDATE 21.00

Spre mirarea mea , un anume Dita E. , agent al Politiei Locale , nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa planteze o invitatie la sediul Politiei Locale pe autoturismul fiului meu , autoturism parcat , in deplin acord cu prevederile art. 14 lit. c al Regulamentului adoptat prin HCL 128/2013 , in fata imobilului de domiciliu , pe un “loc de parcare ramas disponibil” .

Deoarece sunt aproape sigur ca stia cui apartine masina , nu-mi ramane decat sa concluzionez ca intentia a fost aceea de a ma sicana/provoca (din initiativa proprie sau , mai probabil , la dispozitia superiorilor) . Ei bine , a obtinut rezultatul scontat si ceva pe deasupra .

De mentionat faptul ca in cursul diminetii a fost plin de autoturisme neautorizate parcate pe locuri nemarcate , inclusiv pe caile de acces si pe circuitele rutiere din Cetate . Ca de obicei , angajatii Politiei Locale au trecut pe langa ele privind in alte directii si s-au oprit la masina fiului meu , parcata - repet - in deplin acord cu prevederile Regulamentului adoptat prin HCL 128/2013 .

Am luat nota de faptul ca de la justificari miorlaite s-a trecut pe nesimtite la insinuari obraznice si la provocari sicanatoare . Voi proceda fara ezitare in consecinta , metodic si conform legii .
 

Niciun comentariu: