marți, 14 octombrie 2008

O polemica ... VII

85. D-lui Tremure , despre impostori , negus... scris de florin staicu, on 14-10-2008 10:33

Despre impostori , negustori si istorie (II)

Si iata ca a venit momentul sa atingem nervul . Cu alte cuvinte , ca sa citez , aproximativ , un clasic , sa spargem abcesul si va vedem peste ce dam acolo .

Incep prin a reveni la impresionanta carte “Industria Holocaustului” , scrisa de Norman G. Finkelstein . Cateva cuvinte despre autor : este doctor in stiinte politice si profesor asistent la DePaul University - Chicago , SUA . Si scriitor . Evident , nu la fel de prolific ca numitul Ioanid (am luat exemplul la intamplare) , dar ceva , ceva mai cunoscut . Si sa nu uit : este evreu .

Cat priveste remarcabila lucrare , as incepe citandu-l pe autor : “Dupa aparitia sa , in iunie 2000 , Industria Holocaustului a provocat reactii internationale considerabile . A generat o dezbatere nationala si a ajuns pe locul intai in topul celor mai bine vandute carti in numeroase tari , de la Brazilia , Belgia si Olanda pana la Austria , Germania si Elvetia . … A facut subiectul multor programe de radio si televiziune si catorva documentare de lung-metraj . … In contrast cu rasunetul asurzitor din alte tari , reactia initiala din SUA a fost o tacere la fel de asurzitoare . Nici o institutie mass-media importanta nu a dorit sa aiba de-a face cu cartea . SUA constituie cartierul general corporatist al industriei Holocaustului” . (din “Prefata la editia a doua”)

“Intr-un articol de prima pagina , Forward avertiza ca Metropolitan “se pregateste sa publice o carte a lui Norman Finkelstein , oponent ideologic notoriu al statului Israel .” In SUA , Forward slujeste drept principalul promotor al “corectitudinii abordarii Holocaustului” . … “Nu am trait niciodata , isi amintea mai tarziu Naumann , o asemenea experienta , in care partile interesate sa blameze public o carte in curs de aparitie .” Importantul istoric si ziarist israelian Tom Segev observa in Haaretz ca aceasta campanie este “la limita terorismului cultural” . “ (Capitolul 2 - Impostori , negustori si istorie)

De ce atata agitatie pentru o carte ? Ei bine , promotorii si beneficiarii conceptului de Holocaust nu se inselau : aveau toate motivele sa se teama .

Pe curand , Florin Staicu .

P.S. Sunt nevoit sa corectez o cifra cuprinsa in postarea mea “D-lui Tremure , despre dublul etalon (II)” , aflata la nr. 78 . Respectiva cifra este cuprinsa in fraza “in anul 2004 , in Statele Unite erau recenzati “aproape” 300.000 de indieni (exceptand indienii din Alaska)” . Cifra corecta este “aproape” 3.000.000 de indieni . Regret eroarea si nu incerc sa o scuz . Va asigur doar ca nu a fost intentionata . Si , ca sa fiu si mai precis , conform datelor publicate de “Population Reference Bureau” , numarul “Non-Hispanic American Indian/Alaska Native (Alone) Population” este estimat , la nivelul anului 2006 , la 0.8 % din totalul populatiei USA , care era de 299.398.484 suflete . Deci , cca. 2.500.000 de amerindieni .

Niciun comentariu: