duminică, 8 august 2010

Daca nu-i poti convinge , incurca-i ...


Mai mult de jumatate din mandatul alesilor locali s-a dus . Din promisiunile facute in campania electorala s-au indeplinit - sa vedem - nimic . Inca intr-un an si-un pic , vine din nou cosmarul : alesii vor trebui sa coboare din gipane si din mertane si sa inceapa sa pupe-n stanga si-n dreapta . Maini , obraji si ce s-o mai nimeri ... Si vor trebui sa cerseasca , din nou , votul bizonilor (vorba senatorului local) . Si vor trebui , din nou , sa promita . Si vor trebui , din nou , sa minta . Si vor trebui , din nou , sa mituiasca . Sa se umileasca . Si vor fi siliti , din nou , sa suporte intrebari obraznice si tendentioase . Si vor fi siliti , din nou , sa zambeasca (stramb) unor oameni pe care nu dau doi bani . Cosmar ...      
Pana atunci , insa , mai este . Mai este timp de huzurit si de indesat buzunarele . Mai este timp de aruncat praf in ochii fraierilor si timp de astupat gura carcotasilor . Si timp pentru afaceri cu banu’ public . Si timp pentru parteneriate public-private . Si timp pentru plimbari platite de comunitate . Si timp pentru a MIMA grija pentru oras si comunitate .
__________________________________________________________

Ca veni vorba de mimat : e clar pentru toti ca actuala administratie nu vrea sau (si) nu poate sa stranga Cetatea la loc si sa puna in ordine accesul auto si circulatia dementa care sufoca , de-a valma , si turisti , si “riverani” .
In loc de asta , s-au apucat sa strice si ce-a mai ramas functional . Parafrazand zicerea lui Truman , daca esti incapabil sa le pui la loc , macar incurca-le pe toate . La propriu .
Despre ce-i vorba , concret ? De cateva zile observ ca sub Cetate au rasarit puzderie de semne de circulatie . Strazi circulate in ambele sensuri de cand ma stiu au fost inchise pe un sens : acces interzis , obligatoriu inainte , obligatoriu la stanga sau la dreapta ... Si uite-asa , alesii locali au impuscat (din nou) doi iepuri dintr-un foc : au (mai) prapadit o caciula de bani si  au reusit sa dea peste cap circulatia auto si sub Cetate .    
 
  Daca alceva nu , macar interdictii si obligativitati ... 

Vedere idilico-medievala cu utilaj greu parcat in mijlocu' drumului 

Supliment : valoarea unui semn de circulatie (spanzurat pe gardul Primariei)

Interesant de remarcat este ca iesirea din Cetate la drumul european se face prin dreptul hotelului Korona (cu ka de la kilogram) , hotel care apartine micro magnatului local - sef ATS si consilier municipal PNL - Burlacu (sighisorean originar din PH) .
Inchei cu o ciudatenie (si nu prea) : in punctul de acces auto catre Cetate se lafaie un gropan cat toate zilele . Specific acestui gropan este tenacitatea cu care refuza sa se dea dus . Ziua este astupat , dimineata este la loc . Daca n-as sti cum merg lucrurile prin partile astea de lume mai c-as intra la ganduri ... 

Turist tipic . Derutat de multimea semnelor (vezi indicatorul "drum infundat") , 
a coborat din auto
si priveste-n sus ca saracu-n straita .
Morala : nu te lega la cap daca nu te doare . Mai bine stai acasa ...

Niciun comentariu: