miercuri, 18 august 2010

Epilog la “Inca o dezatere publica”


Alaltaieri catre dupa masa am fost cautat de dl. Pascu (Pif) . In principiu , motivul vizitei a fost legat de consumata dezbatere publica pe tema accesului si parcarii auto in Cetate . Concret , mi s-a inmanat spre semnare procesul verbal al respectivei dezbateri , intocmit aproape corect . Am semnat ambele exemplare cu o rezerva pe care urmeaza sa o comunic in scris atat Primariei , cat si Consiliului Local . Rezerva are in vedere faptul ca ma opun cu fermitate propunerii ATS de a suplimenta locurile de parcare din Cetate . Fata de  cele discutate si convenite initial , care prevad un numar de cca. 40 de locuri de parcare , suplimentarea cu inca 50 de locuri aflate la dispozitia hotelierilor este absolut inacceptabila din motive care tin de evidente .
In aceeasi ordine de idei , am fost invitat sa particip la o eventuala reevaluare a spatiului pretabil la infiintarea de parcari . Am acceptat . Reevaluarea a fost stabilita pentru a doua zi (ieri) , fiind invitati sa participe si dl. prof. Nagy si cei doi membri ATS , respectiv d-nii Burlacu si Ratiu .
Ieri la ora 13 fix , in curtea Primariei , prezenti la intalnire dl. Pascu (Pif) si  dl. prof. Nagy . Hotelierii lipsa . Motivul l-am aflat de la dl. Pascu . In rezumat , hotelierii au comunicat ca nu mai sunt interesati de discutii . Punctul lor de vedere , respectiv cel cu suplimentare la dispozitia hotelierilor va fi prezentat direct Consiliului Local . Si ni s-a transmis (prin interpus) inca ceva : cui nu-i convine , valea . Cetatea este pentru turism (Ratiu dixit) .
Cetatea in viziunea hotelierilor . Suntem in august ;
observati frunzele castanului .


Cetatea in viziunea hotelierilor : masina-n masina . Inclusiv (sau mai ales) pe trotuare ...


Sincer sa fiu , prefer de departe aceasta atitudine . Nesimtita , aroganta si provocatoare , dar adevarata . Sincera . Fiindca asa vad , hotelierii , lucrurile : Cetatea , intreg orasul , sunt ale lor . Fac cu ele ce vor , cum vor si cand vor . Iar cui nu-i convine , valea ... 
________________________________________________________
Lucrurile sunt clare . Vinovati si raspunzatori de starea Cetatii sunt , deasupra oricarui dubiu , hotelierii . Operatorii . Respectul acestora pentru dreptul altora este rezumat in zicerea vituperata de Ratiu : “cui nu-i convine , sa plece” .
Raspunsul meu va fi exact in acelasi registru . Daca hotararea de Consiliu va incalca cele stabilite si convenite in dezbaterile publice , o voi ataca in Contencios . Daca voi sesiza ca idila dintre ATS si CL , respectiv Primarie , contine elemente de natura penala , voi depune plangeri penale . Daca voi avea temei legal , voi chema in judecata CL si Primaria si voi pretinde daune pentru prejudiciile suferite in urma abuzurilor , s.a.m.d. .
Un lucru este cert : cat timp va exista in mine un singur strop de viata voi refuza sa ma las calcat in picioare de cei cativa nesatui nesimtiti care au incalecat orasul si carora aroganta le cenzureaza inclusiv instinctul de autoconservare . Instinct care ar trebui sa-i avertizeze si sa-i indemne la prudenta ...


Singurul loc ramas intact in Cetate este cimitirul evanghelic . Aici nu se poate intra cu jeepul ...

... Si nici aici ...

Update :  Ca un prim raspuns la obrazniciile "operatorilor" (in principal la cele ale numitului Ratiu) am inregistrat , azi , o adresa catre Primaria Sighisoara . Raspunsurile la intrebarile puse conteaza , deocamdata , mai putin . Esentiale raman intrebarile . Iata documentul aici si mai jos :



Niciun comentariu: