miercuri, 11 august 2010

Inca o dezbatere publica


Din timp in timp , Primaria organizeaza dezbateri publice . Asa zice legea : pe anumite subiecte , trebuie consultat si alegatorul . Bizonul , dupa cum il alinta senatorul local .
In Sighisoara , unul dintre subiectele cele mai supuse dezbaterii este chestiunea accesului auto in Cetate . Intamplator , schimband doua vorbe cu dl. prof. Nagy , aflu ca o asemenea dezbatere a fost programata azi , la orele 13.00 . Am stat in doua . Sa ma duc ? Sa nu ma duc ? Pana la urma , necuratul m-a invins : am hotarat sa ma duc .  
La ora 12.59 ma infiintez in sala cu pricina . Prezenti dl. prof. Nagy si dl. Pascu (zis Pif) . Ambii studiau un panou pe care erau afisate diverse schite cu locurile propuse pentru parcare in Cetate . Schimbam cateva , sa zicem , amabilitati . Intre timp , apar d-nii Burlacu si Ratiu din partea ATS si d-nii Masca si Velicu din partea executivului local . Toti patru par fericiti sa ma revada .
D-nul Burlacu avand dubla calitate , respectiv sef ATS si consilier local PNL , a gasit de cuviinta sa deschida discutia , informand-ne ca “agentii economici” din Cetate s-au intalnit luni si au decis ca asa nu se mai poate . Concret , este de netolerat ca o firma privata sa dispuna de accesul auto si de parcarile din Cetate . Cu referire explicita si repetata la Boss Computers .
Acuma este de la sine inteles ca intre revelatia si revolta “agentilor economici” si faptul ca unul dintre patronii Boss Computers i-a suflat onor primarelui sefia PSD-ului local nu este nici o legatura . La intrebarea mea nevinovata cum se face , totusi , ca le-a luat atata timp sa realizeze aceasta anomalie , dl. Burlacu a raspuns sec : de doi ani ne luptam (banuiesc ca se referea la  ATS) sa-i scoatem (!?) . O fi , nu zic nu , dar nu pot sa nu ma mir de cat de discrete au fost aceste lupte ...  Intrebarea (la fel de nevinovata) cine , de ce si in ce temei a prelugit (in ajunul ultimelor alegeri locale) contractul intre Boss Computers si Primarie cu 10 (zece) ani a ramas suspendata in aer si fara raspuns , cu toate ca a fost auzita si bine inteleasa ...

Mai departe , dl. Burlacu a precizat ca si d-lui , si dl. Ratiu sunt mandatati sa reprezinte pozitia “agentilor” , pozitie rezumata in doua puncte mari si late :
(1.) rezilierea contractului dintre Boss Computers si Primarie , si
(2.) dupa aia , mai vedem noi (cum si ce facem cu accesul auto si cu parcarea in Cetate) .  
Evident , m-a umflat rasul . Cu toata obraznicia demersului , am lasat-o asa , din simplul motiv ca rezilierea respectivului contract mi se pare nu numai de dorit , ci obligatorie . Indiferent de ceea ce va  urma ulterior . Ma vad silit sa mentionez ca propunerile avansate de acelasi domn Burlacu privitor la accesul auto si la parcarea in Cetate au fost rezonabile : acces supravegheat electronic si locuri de parcare monitorizate cu senzor . Daca nu ar fi fost completarile d-lui Ratiu (secondat indeaproape de dl. Velicu) , care pretindea ceva de genul 50 (cinzeci) de locuri de parcare pentru "hotelieri" , mai ca as fi fost pus in situatia de a-mi reevalua unele consideratii in legatura cu ATS-ul . Ceea ce ar fi fost mai mult decat jenant ... Asa , singurul lucru pe care l-am putut spune a fost “decat asa , mai bine o lasam balta ; e exact tot atat “ .

Una peste alta , concluzia :
1. este reconfortant sa vezi cum iubitorii se cotonogesc reciproc (intarata-i , drace) , si        
2. am vazut , din nou , care sunt singurii raspunzatori de starea in care a ajuns Cetatea .
Astept , cu deosebit interes , continuarea ...

Niciun comentariu: