- In “noaptea dintre ani” (cliseu stupid) m-a incercat o curiozitate oarecum masochista si am prapadit cateva ore privind programele televiziunilor . Daca ar fi sa le calific folosind un singur cuvânt , as ezita intre țigănie si promiscuitate .
- Ni se repeta in nestire ca 2011 va fi un an dificil , dar care va marca inceputul “iesirii din criza” (alt cliseu grețos) . Printre argumente , “Germania a iesit deja din criza si a trecut pe creștere” . Se eludeaza (intentionat sau din prostie) fondul problemei : tocmai obsesia creșterii a generat aceasta criza , care , de fapt , nu este una , ci mai multe . Ceea ce am trait in 2010 este doar preambulul a ceea ce va urma .
- In pofida starii de fapt , s-au cheltuit sustinut bani publici pentru tot felul de nimicuri (in context , cheltuit e un fel de eufemism) . Exemplu : frunza numitei Udrea . Dincolo de tâlharie , un aspect mult mai grav : logo-ul “brandului de tara” (alta sintagma scârboasa) contine grafia ROMania . Ce idee poate induce aceasta grafie in capetele (care suna a doaga) “publicului tinta” (alta constructie lexicala scrâșnită) ?
- Pentru Sighisoara , 2010 a fost (și) anul in care senatorul (patruns in Senat pe usa din dos) Bașa si-a dat in folosinta hotelul cât hangarul , hotel trântit (cvasi ilegal) fix in buricul targului . Dincolo de legalitatea discutabila , măgăoaia jigneste ochiul trecătorului* si se potriveste-n peisaj ca nuca-n părete ...
- In contrapondere , 2010 a fost (si) anul in care monopolul amintitului senator (senator care , mai nou , se semneaza Presedinte peste Comisia pentru muncă , familie şi protecţie socială din Senat) asupra televiziunii prin cablu (locale) ia sfarsit . Sa fie-ntr-un ceas bun …
- Apropos de turism si de Sighisoara : constat ca pe masura ce numarul turistilor aflati in trecere prin Sighisoara scade vizibil - trend care se va pastra in viitorul previzibil (ca sa uzez de o sintagma draga papagalilor cu pretentii de elite) , numarul hotelurilor si al pensiunilor sighisorene creste sustinut . Ce va rezulta din aceasta relatie de curata inversa proportionalitate este , cred eu , destul de clar pentru toata lumea . Pentru toata lumea , cu exceptia lacomilor . Lacomi care continua sa siluiasca Cetatea si comunitatea care-i suporta , continua sa tina cu dintii si cu ghearele de tarifele nejustificat de mari , continua sa ceara bani grei pentru meniuri mediocre , continua sa pretinda tot felul de privilegii , s.a.m.d. .
______________________________________________________
Rememorand cursul evenimentelor si concluzionand , in fata ochilor imi joaca imaginea lui Haplea taindu-si craca de sub picioare …
* am in vedere trecatorii daruiti cu un minim simt estetic . Sau macar cu bun simt .
2 comentarii:
Dar totusi sa privim cu speranta noul an si sa fim mai buni , caci asa vom putea sa traim mai bine.Nu-i asa?
Sentimentele acestea, as spune vulgare ne trag pe noi inapoi.
As spune sa nu fim buni, sa nu fim optimisti si sa fim RAI, CHIAR FOARTE RAI .
In pofida stradaniilor , dispretuiesc persoanele care nu gasesc suficient curaj sa-si asume opiniile . Acesta este unul din motivele pentru care , de obicei , nu public comentariile nesemnate . In anumite cazuri insa , din motive subiective , fac exceptii . Postarea d-vs. este una dintre aceste exceptii .
Motivul : aveti , in parte si oarecum , dreptate . Trairile provocate de ceea ce vad si aud - vrand-nevrand - ma trag inapoi . Trebuie sa precizez ca nu sunt sigur de planul in care credeti d-vs. ca sunt tras inapoi , dar sunt tras .
In ceea ce priveste speranta , ma intreb daca cunoasteti mitul lui Epimeteu si al Pandorei . Daca cumva il cunoasteti , stiti cum se traduce Epimeteu ?
Nu-mi este clar nici ce anume intelegeti prin “sa traim mai bine “ , nici prin “sa fim mai buni” .
Personal nu tin neaparat sa traiesc mai bine ; as fi multumit sa traiesc la fel ca pana acum . Apropos , stiti care este dusmanul binelui ?
Iar daca cumva “sa fim mai buni” inseamna sa intoarcem si obrazul celalalt cand suntem agresati in toate felurile , eu nu pot fi “mai bun” . Daca “sa fim mai buni” inseamna sa ne facem ca nu intelegem ca suntem tinuti de prosti de o mana de neispraviti , eu nu vreau sa fiu “mai bun” . Iar daca “sa fim mai buni” inseamna sa plecam capul cand suntem buzunariti de o sleahta de impostori lacomi si ticalosi , eu nu pot si nu vreau sa fiu “mai bun” .
Intelegeti ?
P.S. Un sfat : renuntati la sintagma sentiment vulgar . Este , v-o spun pe sleau , stupida …
Trimiteți un comentariu