luni, 17 ianuarie 2011

Hotel Sighisoara - sfarsitul primului volum


        In data de 20 decembrie 2010 am primit raspuns la ultima solicitare de informatii adresata Primariei Sighisoara in chestiunea Hotel Sighisoara (vezi aici)


 Raspunsul este , in rezumat , un refuz net in sensul art. 21(1)* din Legea 544/2001 , refuz semnat de omniprezenta si omnipotenta  Ratiu Anca Silvia , persoana prinsa intr-un flagrant conflict de interese cel putin relativ la chestiunea Hotel Sighisoara . Subliniez : simplul fapt ca aceasta adresa poarta semnatura numitei Ratiu Anca Silvia este , in sine , o sfidare crasa atat a legii , cat si a mea .

In plus , situatia accesului auto in Cetate - situatie pentru care principali responsabili sunt cei trei (doi + unu) asociati in participatiune -  ramane neschimbata : Cetatea geme de masini , majoritatea protapite in fata Hotelului Sighisoara si in Piata Cetatii .

Prin urmare , am hotarat sa adresez , conform legii , o ultima reclamatie administrativa catre primar . Daca si de data asta acesta va considera ca relatia sa personala cu asociatii este mai importanta decat respectarea legii si mult peste interesele comunitatii , probabil voi uza de prevederile art. 22(1) din Legea 544/2001 (respectiv sesizarea sectiei de contencios administrativ) sau , si mai probabil , voi sesiza Ministerul Public , respectiv Parchetul General al Romaniei . Posibil si una , si alta .

Din considerente care tin de principii , am facut eforturi sa evit asemenea abordari radicale . Este clar ca aceste eforturi au trecut neobservate , sau , daca au fost observate , au fost gresit interpretate . Mea culpa .   

Iata documentul :

_____________________________________________________

In alta ordine de idei , consecvent cu cele aratate aici , am solicitat  Primariei Sighisoara clarificari in legatura cu criteriile dupa care se “toaleteaza” arborii din Cetate si in legatura cu persoanele care dispun aceste “toaletari” . Asemenea , am solicitat clarificari in legatura cu volumul de lemn taiat si modul in care a fost valorificat . Mai jos documentul:


Pe masura ce chestiunile in discutie isi vor urma cursul , voi reveni cu detalii . 


*  Art. 21(1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autoritati ori institutii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere si atrage raspunderea disciplinara a celui vinovat.  


Niciun comentariu: