duminică, 26 august 2012

Despre relatia mea cu Mihai Eminescu Trust (VI)



Iata ceea ce consider ca ar fi esentialul despre felul in care a decurs si s-a incheiat colaborarea mea cu MET in proiectul exploatatiei agricole de semi-subzistenta amintit in precedentul articol din serie :

In octombrie 2009 , impreuna cu Cosmin Moga , am cumparat primele capre . Cam in aceiasi perioada , MET a cumparat o casa in Stejareni , casa care urma sa fie sediul exploatatiei . Imediat dupa cumparare , au inceput lucrarile de renovare . Precizez ca in afara de o mana de ajutor , cand si cand , la descarcatul materialelor de constructii , nu am avut de-a face in nici un fel nici cu achizitia , nici cu renovarea imobilului .

 
La inceputul lunii februarie 2010 , reconstructia grajdului a fost terminata . In 06.02 , 28.02 si 04.03  am mai cumparat un numar de capre , ajungand  la un efectiv de 141 de capre mature .

La sfarsitul primei decade a lunii martie am convenit forma juridica a colaborarii , respectiv o societate administrata de mine , avand ca actionari fundatia si doi cetateni englezi . La jumatatea lunii martie am semnat contractul de colaborare si am facut demersurile pentru infiintarea societatii .

Desi termenii contractului semnat au fost clari , MET a tergiversat nepermis de mult indeplinirea obligatiilor la care s-a angajat . Din cauza neideplinirii acestor obligatii , catre sfarsitul lunii aprilie am ajuns aproape in situatia de a nu mai putea hrani animalele . 


Incepand cu 29.04.2010 , din motive neprevazute , colaborarea mea cu MET s-a intrerupt . La data respectiva , celor 141 de capre mature li s-au fost adaugat 82 de iezi . Profitand de aceasta intrerupere si fara nici un preaviz , MET a reziliat , in fapt , contractul de colaborare existent intre noi .
...

Aferent perioadei octombrie 2009 - aprilie 2010 , am pastrat un jurnal relativ detaliat si cateva zeci de fotografii . Asa , pentru orice eventualitate ...

       Pentru intreaga activitate depusa in perioada mentionata ,  am primit , in mai 2011 , suma de 2.000 lei . In afara de asta , conform prevederilor contractuale , pentru rezilierea contractului de colaborare din initiativa MET , am cerut in scris si am fost despagubit , in noiembrie 2011 , cu contravaloarea in lei a sumei de 900 euro .    
...

Rezultatele proiectului :

a) pentru MET ca persoana juridica

- cheltuirea a cca. 1 miliard de lei vechi pentru renovarea unei case de cca. 60 mp. si reconstructia unui grajd de cca. 90 mp. ;
- risipirea inutila a altor peste 300 de milioane lei vechi pentru cumpararea si intretinerea unor animale care , ulterior colaborarii , s-au evaporat fara urma si in conditii dubioase ;
- ratarea cu brio a tuturor scopurilor propuse initial .

b) pentru mine

- am experimentat pe multiple planuri ;
- am acumulat cunostinte noi ;
- am avut parte de o companie agreabila (ma refer la Cosmin si la unul din paznicii de pe Breite) ;
- mi-am verificat o parte a supozitiilor in legatura cu fundatia , cu obiectivele acesteia , precum si cu modul de actiune al celor doua directoare ale fundatiei ;
- am castigat o suma de bani pe care o apreciez ca satisfacatoare in raport cu timpul cheltuit si efortul facut atat de mine , cat si de baiatul meu .    
...

In principiu , acest articol este ultimul din seria "Despre relatia mea cu Eminescu Trust"
.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Asta a fost tot? Gata dezvaluirile?

Florin Staicu spunea...

Nici n-am inceput ...

Da' de ce nu va asumati curiozitatile ? Va e jena ?...