vineri, 17 august 2012

Deutsche Welle sau cum sa pervertesti un mit



Deutsche Welle nu este un tabloid tâmp scos de cine stie ce cocalar avid de bani din St. Pauli - Hamburg , ci este oficiosul Germaniei .

In ultimele saptamani , editia in limba romana a Deutsche Welle a continut , numar de numar , cel putin un articol favorabil Basescului . Iar favorabil , in cazul de fata , este un eufemism politicos . De fapt , Deutsche Welle a facut si face sistematic si cu o aplicatie tipic nemteasca o propaganda desantata zbanghiului tradator de tara ... Mai ca a ajuns sa surclaseze Evenimentul Zilei !      

Intrebarea fireasca este de ce ? Sunt oficialii germani brusc preocupati de soarta Romaniei (asa cum sustin) ? I-a lovit , subit , dragostea pentru  poporul roman ? Le pasa cu adevarat de noi ? ... Nici vorba !  Atunci? De ce il sustin cu atata ferocitate pe zbanghiu , calcand in picioare toate cutumele care reglementeaza relatiile internationale si jignind 7,5 milioane de romani ?

Raspunsul nu poate fi decat unul : zbanghiul le garanteaza interesele* .

Concluzia inevitabila : Basescu este sustinut la maniera la care este sustinut fiindca reprezinta interese straine de interesele acestui popor . Adica fiindca a tradat . Concluzia poate fi extrapolata fara rezerve si in ceea ce priveste manifestarile reprezentantilor SUA si ai UE .
...

Pentru exemplificare , doua citate din articolul "Despartirea de realitate" , articol aparut zilele trecute in Deutsche Welle :

"Cu obişnuita lui trufie şi impertinenţă, Victor Ponta a declarat că i-ar fi, chipurile, "milă de Monica Macovei", care ar avea multă "nevoie de linişte"…

E clar că femeia, care, ca ministru al justiţiei, a vârât România în UE aproape de una singură, graţie curajoaselor ei reforme, dăruind, pentru prima dată, independenţă magistraţilor, l-a supărat rău pe premierul plagiator.

Fiindcă Macovei a avut proasta inspiraţie să scoată în evidenţă insignifianţa celui care, în această vară, s-a prefăcut din "micul Titulescu" în "micul Ceauşescu". (...)

(...) Dimpreună cu postacii care avertizează zilnic, belicos, redacţiile ziarelor independente că „or să vadă ei, americanii, nemţii, Bruxellesul, UE, Comisia, Reding, Curtea Constituţională, DNA, Morar şi Kövesi ce-o să păţească pentru că-l ajută pe Băsescu”, Ponta are mai multe probleme acute."
...

Citesc si nu-mi vine sa cred ce citesc : "Cu obişnuita lui trufie şi impertinenţă" ?! "Femeia, care, ca ministru al justiţiei, a vârât România în UE aproape de una singură" ?!? "Dimpreună cu postacii (...) Ponta are mai multe probleme acute " ?!?  Toate astea in oficiosul Germaniei ?

Adio , Deutsche Welle ...


* Presupun ca este evident faptul ca Germania are interese specifice , altele decat Romania . Si mai presupun ca este la fel de evident faptul ca cel putin o parte a acestor interese este in contradictie cu interesele poporului roman .
.

2 comentarii:

Florin Staicu spunea...

Imi pare rau, nu am reusit sa ma incadrez in 300. Daca poti pune scrierea mea.
Multumesc,
Razvan Coltea

Faptul ca acel oficios germanic, de maxima deontologie s-a intromisionat in aceasta problema interna a Romaniei nu ma mai mira. Asta e, dar nu ma voi opri aici cu aprecierile mele.Ceea ce este cu adevarat ingrijorator este ca un "judecattorre" de la CSM isi permite sa ameninte.Direct , pe fata, cu nerusinare. De aceea, pe langa intrebarea daca e moral, nu stiu daca legal, ca un inalt magistrat sa aiba un blog pe care sa blogareasca,indraznesc sa-i adresez o intrebare dar si o rugaminte(in acest moment, mai incolo s-ar putea sa ma adresez altfel) dlui. judecattorre: consider moral sa va dati imediat demisia.Imediat inseamna maine, la sedinta CSM.Deocamdata atat.
Razvan Coltea

Florin Staicu spunea...

Judecatorii si procurorii formeaza o casta in cel mai propriu sens al termenului . Sub pretextele separarii puterilor in stat si independentei magistratilor , si-au construit cu migala un adevarat stat in stat , de la adapostul caruia nu numai ca nu dau socoteala nimanui (cu exceptia Basescului) , dar pretind si beneficiaza de o adevarata impunitate .

Din nefericire , multi dintre ei au nu numai o pregatire precara , dar si un deficit sever de bun simt .

Asa ca nu-i de mirare ca dam peste judecatori care se pun in situatii ca aceea amintita de tine sau se expun public cu articole de genul "Cine ataca procurorii risca inchisoarea" sau "Martorul care minte organele judiciare riscă închisoarea" .
...

In ceea ce priveste demisia , uit-o . Demisia presupune principii si onoare ...