luni, 20 august 2012

O scurta revista a presei



Desi aflat in mijlocul unor lupte crancene si cu adversarii dumnealui politici , si cu dogmele si preceptele democratiei , si cu o foarte importanta parte a poporului roman , presedintele suspendat Basescu a gasit timp pentru un f.f. scurt concediu de odihna , unde altundeva decat in "tinutul secuiesc" .

De ce tocmai acolo ? Unii , rai si intoleranti , afirma (probabil ironic) ca "tinutul secuiesc" este singurul loc din Romania unde suspendatul mai poate scoate capul intre oameni fara sa fie huiduit .

De data asta , adevarul pare sa fie , totusi , altul : sambata dimineata , la prima ora , suspendatul ar fi avut o intalnire de cca. o ora cu evreul maghiar George Soros . Printre altele , s-ar fi negociat votul judecatorilor CCR Acsinte Gaspar si Valentin Zoltán Puskás . Moneda de schimb : fortarea demararii lucrarilor de exploatare la Rosia Montana . Imediat dupa intalnire , care ar fi avut loc intr-un imobil apartinand SIE situat in apropierea soselei care leaga localitatea Zabala de statiunea Covasna , evreul ungur ar fi plecat in tromba catre Budapesta . (sursa : aici) 

Doi mari prieteni ai Romaniei cu statui in "tinutul secuiesc" : Nyirő József si Albert Wass (criminal de razboi) . Parchetul Basescului , in anumite imprejurari din cale afara de intransigent , probeaza (si) in acest caz o ciudata si periculoasa toleranta ... (susa foto : aici)

...

Ministrul finlandez de Externe afirma , intr-un interviu acordat publicatiei Daily Telegraph , ca Finlanda a adoptat un plan operational pentru a parasi zona euro .

„Renuntarea la euro nu inseamna sfarsitul Uniunii Europene . Dimpotriva , ar putea face ca Uniunea sa functioneze mai bine (sic!) . (...) Fie Sudul , fie Nordul , se vor separa , intrucat constrangerile monedei unice provoaca suferinta a milioane de oameni si distruge viitorul Europei” , a mai afirmat acesta . „Este o catastrofa totala . Vom ramane fara bani cuntinuand pe drumul acesta . Dar nici o tară din Uniune nu vrea sa isi asume responsabilitatea de a fi prima care renunţă la euro”.

Tuomioja a mai precizat ca renuntarea la euro nu a devenit politica de stat in Finlanda , dar e „doar o chestiune de timp”. (sursa aici)



.

5 comentarii:

Razvan Coltea spunea...

Rezultatul de azi al asa-zisei dezbateri a ccr ma duce la cateva concluzii:
-inca o data sursa de informatie a lui vadim se dovedeste,macar partial, necredibila.Tradatoarea a fost Aspazia.De altfel de vreo saptamana circulau zvonuri cu aceasta posibilitate.Ungurul a votat ca de obicei, foarte previzibil, iar Acsinte s-a mentinut pe pozitie.Stirea ca UDMR-ul a intors armele mi se pare foarte credibila.Nu e prima data si in mod cert nici ultima.Singurul meu regret este ca suntem atat de dezbinati, invrajbiti intre noi incat nu putem asigura o majoritate fara ei.
-dupa aceasta decizie incredibila(ma rog, poate pentru un naiv ca mine) ,care face abstractie de orice evidenta, se cuvine sa incerc vreo cateva opinii:populatia votanta reala se va radicaliza;cei 7,4 milioane vor fi mult mai hotarati iar timpul scurs pana la alegerile generale e prea scurt ca sa se mai intample ceva in sensul unei inmuieri a sentimentelor contras.Gafa uriasa(acad.Teodorescu o numea lamentabila) de a asmuti procuratura pe votanti va fi scump platita de pdl +sateliti. Ori daca tinem cont ca votantii reali, cei care se prezinta regulat, pe care nu-i doare-n cur de tara sunt cam 10 milioane deja se poate intrevede un rezultat crancen pentru pdl.Asta nu inseamna ca USL-ul va lua tot caimacul pentru ca ma tem ca DDD vine tare din urma.Partea amuzanta este ca pdlul va tipa ca din gura de sarpe ca sa vina lumea la vot pentru ei asa ca si cel mai fricos si impresionabil alegator uslist traumatizat de pe urma desantarii procurorilor va veni pentru ca nici dracu nu va mai putea atunci sa-si dea cu presupusul cu cine ai votat.Va fi doar el, cu stampiluta, in intimitatea cabinei si cu un dor de razbunare inzecit;
-accentuarea manifestarilor si declaratiilor revizioniste, autonomiste ale UDMR s-ar putea sa vina si pe fondul unui absenteism ingrijorator al ungurilor la ultima campanie de la locale atunci cand au pierdut consilii judetene si primarii foarte importante pentru ei.Aici deja incep sa am unele indoieli vis a vis de boicotul lor.Poate nu a fost chiar un boicot.Asta-i face pe liderii UDMR sa le tremure izmenele mai ales ca se observa, pe fondul radicalizarii votantilor romani, perspectiva unei prezente masive la vot in noiembrie.Chestie cam nasoala pentru ca s-ar putea sa-i arunce sub prag.
Revenind la decizia ccr:am urmarit si eu toata saptamana dezbaterile referitoare la cifre:este absolul evident ca cei peste 500mii nu aveau cum dracu sa poata fi luati in calcul.Este evident ca daca ai completat un formular in Spania si Italia unde sunt 2milioane de romani in care declari ca ai domiciliul acolo din doua-n una:ori nu-l mai ai in Romania ori ai comis fals in declaratii in cele doua tari si-ti pierzi drepturile pe care le ai semnand acel tip de formular.Dar ce conteaza daca esti judecattorre la ccr si mai ales daca ai si dosar de turnatorre. Este o sfidare nu numai a bunului simt dar si a oricarei norme de drept , nu numai roman ci si international.Onorata comisie de cacao de la Venetia parca spunea ca nu-i bine cu cvorum.Ca nu e cu fainosag.Dar ce mai conteaza.Asta e.
Razvan Coltea

Florin Staicu spunea...

In general , publicatiile lui Vadim mi se par la fel de credibile ca oricare altele (inclusiv din categoria celor cu pretentii , gen Deutsche Welle , de exemplu) . In cazul particular , articolul era ceva mai amplu si mai nuantat decat rezumatul facut de mine , facand trimitere inclusiv la numita Aspazia .
Inclin sa cred , in continuare , ca faptul in sine (respectiv intalnirea Basescu - Soros) este real . Desi admit ca parte din presupunerile autorului analizei pe tema discutiilor dintre cei doi au fost gresite , imi pun doua intrebari simple : ce anume a cautat suspendatul , taman in ajunul pronuntarii CCR , fix in "tinutul secuiesc" , si , admitand ca s-a intalnit in secret cu Soros , ce anume or fi discutat , totusi ...
...

Tinand cont de intregul context , decizia CCR a fost previzibila . Si chiar daca decizia ar fi fost contrara , sunt sigur ca Basescu ar fi gasit cai s-o conteste , dupa cum sunt la fel de sigur ca Gitenstein , Barroso , Merkel , Orban & cooperativa i-ar fi cantat in struna si l-ar fi sustinut pana-n panzele albe ...

Razvan Coltea spunea...

(...) Iti trimit un articol, continuare la revista presei, pe care i l-am trimis si lui corvus dar si acolo am avut aceiasi neplacere(dar nu de fiecare data).Daca vrei sa-l publici....
Razvan

PS Poti sa faci precizarea ca e un raspuns la o postare a lui Sandu.

Razvan Coltea spunea...

Acum , dupa ce cea mai inalta instanta facatoare, desfacatoare, interpretatoare de legi, adaugitoare la legi, cea care se integreaza in absolutul sublimului dreptului s-a pronuntat ieri pot sa spun cu nume si prenume pe cine consider eu marioneta.Da, Sandule , ma bag.Si asta nu pentru ca tu nu te-ai fi prins, asa cum spuneam si atunci, ci ca sa fie limpede si pentru ceilalti pe care probabil i-am lasat in ceata.Oricum incepand de ieri eu nu mai pot asocia cuvintele curtea plus constitutionala la numele de Romania.Pentru mine orice asociere incepand de ieri intre cele doua cuvinte si numela tarii este o blasfemie.Cele doua cuvinte de fapt sunt compuse din sase nume si prenume.Marioneta este Traian Basescu.Mare, enorm, urias, viril barbat de stat in interior a invartit timp de opt ani tara pe falus asa cum a dorit.Mai mult,se pare ca dupa atat timp mai are vigoarea de a tine pe acelasi organ erectil galeata cu nisip numita curte constitutionala. Ce-I drept, a avut nevoie si de unele intaritoare fainoshag numite codruta, daniel,csm , vasilica danilet spritulet(ce frumos rimeaza cu clujulet) precum si cu sprijinul coloanei a cincea Rus, Dancu dar si ultimul dar nu cel din urma infantilul ponta.Imi cer scuze daca am uitat pe cineva.
Defectarea cc din data de 2 august a ridicat un imens semn de intrebare.S-a inaintat data de 12 septembrie , parea daca nu rezonabila , macar acceptabila.Se puteau aduna niste date care sa demonteze, macar partial imbecilitatea cu cei 18 milioane si ceva.Imediat termenul a fost scurtat la 31 august.Hopa!!Apoi a aparut erata. Trei judecatori , asa politici cum sunt si ei, au spus ca nu a fost adoptata legal.Dupa aia a aparut ca de fapt 6 judecatori au fost de acord cu ea deci era legala.De atunci am simtit ca ceva nu e in regula.Cei trei se stiau cine sunt .Nu trebuia sa fi doctor in logica sa-ti dai seama ca era aspazia.Si iar a mai fost scurtat termenul, intr-o ultima si suprema batjocura.Cu toate astea au aparut cifre clare , de carti de identitate nereinoite de ani ne zile.Nu putine.Vreo 500mii.Ale unora care nu mai au nici o treaba cu tara asta.Fara carte de identitate valida nu poti nici macar o amarata de recomandata sa-ti ridici de la posta.Nu mai vorbim de plata taxelor, de un creditulet, etc.etc.Iar faptul ca 2milioane de cetateni romani si-au declarat domiciliul in Spania si Italia(pentru diverse avantaje , in mod clar) nu a contat deloc pentru dansii.Pentru prima data l-am aprobat pe infantil.Termenul a fost dat ca sa poata “convinge” un judecator din cealalta tabara.Oricum a fost prea mult, deja fusese convinsa din 6 august.Si acum o dilema:daca cineva din tara asta crede ca 18 mil.200mii este o cifra reala este ori imbecil ori rau intentionat.Nu ii banuiesc de imbecilitate pe cei 6.Si-au batut joc de un popor intreg.Nici macar in ’90 cand au iesit la vot cu mic cu mare, cu catel si purcel,nu s-a inregistrat asa o prezenta la vot.Absolut toata lumea poate vedea ca niciodata nu s-a iesit , in ultimii 20 de ani , mai mult de 10-11milioane de alegatori.Si atunci a fost record.
bine.

Razvan Coltea spunea...

Dar sa revin la marionete.Odata declansata suspendarea prin acea miscare surprinzatoare , de pus in rama si de scris in manualele de politologie de la universitati, am aflat cu stupoare, apoi cu indignare si in final cu furie, cat de iubit , adorat, investit cu incredere era cel pe care timp de 8 ani a mictionat cu bolta si cu jet tot occidentul.De fiecare data cand “reprezenta”tara in exterior ma incerca un acut sentiment de umilinta.Cand a aparut forfecuta Antonescu ce ameninta taierea sforilor toti au sarit ca arsi spre a-si apara papusica.Chiar cu riscul de a se face de cacat.Ceea ce s-a si intamplat.Macar in ochii mei dar cred ca si ai altora. Ne-au explicat cat de idioti suntem noi, cei 7,4milioane din cei 10 care voteaza de fiecare data .Acum ne explica si el cat de idioti suntem noi romanii si cat de intelepti sunt ungurii.Nu are nici un sens sa dezvolt acum povestea cum ca de ce il doreste mai departe vestul democratic.Mie mi-e evident.O fi el “barbat politic” , “animal politic” in opinia altora, in tara.In afara este o marioneta cuminte, ce nu creaza probleme.In tara este un “Cezar”.Asa si este.Dar plagiez din memorie o zicere a unui roman contemporan cu Cezar:”barbat pentru femei, femeie pentru barbati”.Si ma opresc.
P.S. Daca ceva mi-a mai indulcit amareala din ficati pe care o am incepand de ieri au fost aparitiile lui Antonescu. Care in continuare cuteaza sa sfideze jigodiile occidentale.
P.S.1 Aseara am vazut o romano-americanca pe una din televiziunile care transmitea din Piata Universitatii.A sintetizat in cateva cuvinte tot ceea ce gandesc eu in acest moment.
P.S.2.Niciodata nu am crezut ca Nastase Adrian este mai altfel decat toti ceilalti asazisi oameni politici.Dar am reusit, noi ca stat sa bagam la puscarie pe cel mai performant prim ministru post decembrist.In uralele rahatului de occident care l-a transformat in”Trofeul Occidental al Calitatii”.Pe doamna , se pare, cu adevarat infractoare din Ucraina, Timosenko parca, se dau de ceasu mortii s-o scoata de la bulau.Acolo e nasol. La noi e bine.