vineri, 12 octombrie 2012

Afara-i vopsit gardu' , inauntru-i leopardu' ! (III)



Un alt șmen intamplat intre fundatia nonprofit Mihai Eminescu Trust si numita Jessica Douglas-Home s-a consumat in 26.02.2007 . Obiectul șmenului : imobilul situat in Cetatea Sighisoarei , pe str. Scolii nr. 2 .  

Iata faptele : in 12.03.2004 , fundatia nonprofit MET cumpara imobilul situat la adresa de mai sus cu suma de 957.000.000 lei . Dupa 3 ani , interval in care s-au efectuat ample lucrari de renovare pe spezele fundatiei* , imobilul a fost vandut catre Jessica Douglas-Home , membra in Consiliul Director al fundatiei , cu suma de 107.338 lei noi .

Mai jos documentele :

  
  ...

Am asteptat ca persoanele care au cunostinte si documente despre mânăriile petrecute de-a lungul anilor sub paravanul MET sa ia atitudine . Am asteptat degeaba . Cu o singura exceptie (si aceea partiala) , toti au preferat sa gaseasca motive/scuze/pretexte care sa le justifice tacerea : "sunt prea mic(-a) sa ma bag" , "oricum nu se schimba nimic" , "am copii de crescut" , "nu vreau sa ma pun rau cu nimeni" , "mi-e frica" , s.a.m.d. .

In pofida acestui fapt , toti sunt profund nemultumiti de viata pe care o duc si toti vitupereaza impotriva romanilor si a Romaniei , uitand ca si ei sunt romani si uitand ca cine tace , consimte . Sau poate , in unele cazuri , e vorba de ceva mai mult decat de un simplu consimtamant ?


* conform sustinerilor a doua surse diferite .  




UPDATE   

Pentru o si mai buna intelegere , am hotarat sa public inca un document aferent acestui șmen : 

.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nu e smen! MET-ul a castigat 3000 eur din revanzare! Acu intrebare? Stiind ca aceasta casa este introdusa in circuitul turistic de case de oaspeti al MET, la fel ca si cea din Malancrav, mai stiind ca ele sunt intens utilizate de turisti pe perioada verii cel putin, sa se descopere daca si cum ajung sumele rezulate din activitatea de turism la MET si apoi la honor proprietara caselor.

Florin Staicu spunea...

Cu toate ca presupun ca stiti foarte bine cum stau lucrurile si intentia d-vs. reala este de a provoca o dezvoltare a subiectului , imi fac datoria si va propun sa recititi , cu ceva mai multa atentie , textul . Asa veti observa ca informatia primita de la surse sublinia faptul ca imobilul a fost revandut de fundatie DUPA renovare , renovare care a costat cu certitudine mai mult de 3.000 de euro .

In ceea ce priveste circuitul banilor rezultati din "utilizarea intensa" a "caselor de oaspeti" proprietatea numitei Jessica Douglas-Home , daca stiti si puteti documenta ceva , nu va sfiiti s-o faceti .

Ca o chestiune de ordin general , cand esti in conducerea unei fundatii nonprofit si caritabile pe deasupra , in nici un caz nu faci asemenea - sa le zic - tranzactii imobiliare cu fundatia respectiva . Este o chestiune de moralitate elementara . Daca totusi o faci , inseamna ca nu dai doi bani pe moralitate si accepti sa fi tratat ca atare .

In incheiere , fiindca va vad interesat(-a) , o intrebare : aveti idee despre felul in care s-a operat/dedus/recuperat TVA-ul aferent tranzactiilor ?

Anonim spunea...

Intr-adevar, consider ca subiectul merita dezvoltat. In ceea ce priveste rambursarea TVA banuiesc ca a fost facuta pe baza unei cereri de rambursare.
Daca ar fi sa separam lucrurile, dpdv legal in cazul in care DNA s-ar autosesiza ar verifica valoarea devizului de lucrari de restaurare la imobilul in cauza, deviz care poate fi cu usurinta refacut pe o valoare de, sa spunem 380 eur, situatie in care dispare chestiunea evaziunii. In alta ordine de idei atata vreme cat si suma rezultata din rambursarea de TVA a fost folosita tot in scopuri nobile iarasi exista un teoretic alibi.
Dpdv moral....nu am cuvinte....

Florin Staicu spunea...

Daca doriti sa participati la dezvoltarea subiectului , sunteti binevenit(-a) . Trebuie numai sa indepliniti , cumulativ , doua conditii : sa va documentati sustinerile si sa va iscaliti .

In ceea ce priveste TVA-ul , eu nu am folosit termenul rambursat . Cum se face ca il folositi d-vs. ?

In ceea ce priveste valoarea asupra careia v-ati oprit cu titlu de exemplu , am vazut devize in care o imprejmuire din scandura pentru capre costa (mult) mai mult ... Si de ce "poate fi (...) refacut" ? A disparut ?

Mai vad ca aduceti in discutie scopurile nobile . Imi puteti da doua-trei exemple concrete de asemenea scopuri ?

Si nu in ultimul rand , regret ca ati ramas fara cuvinte tocmai cand ati ajuns la aspectul moral al chestiunii ...

teodolit spunea...

Vocea din fundal face toti banii:))

teodolit spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=3BbBMV5ujD0&feature=relmfu