joi, 28 februarie 2013

Multiculturalism ? Numai pentru simpozioane si pentru “(a)tras” fonduri europene …



In sedinta CL de astazi a figurat pe ordinea de zi si petitia/propunerea mea privind edificarea unui grup statuar dedicat multiculturalismului (vezi aici) .

      Dupa cum sunt informat* (si dupa cum era de asteptat) , la citirea acesteia consilierii au preferat sa priveasca-n gol , neavand nici o reactie , cu exceptia unui anume Oprean Petru , consilier ales pe lista PDL-ului local (cel vopsit in Alianta pentru Mures si Sighisoara) , care , daca cele aflate de mine sunt adevarate , a dat un adevarat spectacol .
Retin , deocamdata , din exhibitiile atribuite amintitului , o afirmatie pe care ar fi facut-o si pe care o redau exact asa cum mi-a fost comunicata : “nu mai inregistrati petitii de la toti nebunii” .  

Probabil in cursul zilei de maine voi primi inregistrarea sedintei , iar daca numitul Oprean a facut o asemenea afirmatie , a impuscat doi iepuri dintr-un foc : s-a facut si cu o plangere penala pentru instigare la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor , si cu un proces pentru insulta si defaimare .

Trecand peste acest incident deloc surprinzator**, in concluzie la propunerea facuta de mine s-ar fi stabilit ca undeva in viitor sa fie amplasate si statuile catorva scriitori romani in zona Catedralei Ortodoxe . Adica mai vedem noi …
Prin urmare , multiculturalismul ramane vorba goala , buna numai pentru festivitati , seminarii , simpozioane si “(a)tras” fonduri europene … Pentru viata de zi cu zi , ramane segregarea : Petofi sus , restul (eventual)  jos . Si vorba primarului din Miercurea Ciuc , puneti mana si invatati maghiara (ca sa-l puteti citi pe Petofi in original) ... 


* Nu consider certe si nici exacte informatiile primite , desi le am (in parte) din doua surse diferite care au participat nemijlocit la sedinta si pe care le tin drept suficient de credibile . Din acest motiv , continutul articolului trebuie luat cu rezerva ca mi-l asum in masura in care informatiile primite sunt exacte .
Evident , as fi putut astepta inregistrarea , dar am ales sa public imediat dintr-un motiv intemeiat .

      ** Ca fapt divers , numitul Oprean este unul si acelasi cu cel care , in campania electorala , dadea ture "pe centru" intr-o caleasca trasa de cai , deghizat in taran ... 
...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ti se pare ca ai inclinatii de procesoman? Nici una nici alta hop cu plangerea si cu procesu.

Florin Staicu spunea...

In primul rand , va propun sa va semnati opiniile .

In al doilea rand, va propun sa ramanem la pronumele de reverenta .

In al treilea rand , nu , nu mi se pare . Si stiti de ce ? Recursul la justitie nu-l fac nici din placere , nici din plictiseala si nici cu incredere . As prefera sa rezolv diferendele de acest tip de o cu totul alta maniera , dar asta m-ar scoate imediat in afara legii .

In cazul in care d-vs. intrevedeti si alte optiuni valide (in afara celor care presupun plecarea capului sau pupat toti piata endependenti) , nu ezitati sa mi le impartasiti si mie .