miercuri, 17 aprilie 2013

Europarlamentar despre Comisia Europeana in plenul Parlamentului European : “Sunteţi nişte criminali de drept comun”



"Cu 25 de ani in urma, doamna Thatcher a vazut adevarul din spatele proiectului european, a inteles ca este vorba despre luarea democratiei de la statele independente si a o acorda unor oameni care nu stiu ce fac. Doamna Thatcher a vazut foarte clar ca proiectul nu va functiona si ca este unul periculos.
Am incercat, la randul meu, sa prezic urmatoarele evolutii pe masura ce dezastrul euro avansa. Discursul meu pesimist a fost confirmat, sunteti niste criminali de drept comun. Furati bani din conturile oamenilor. Si aceasta este dovada esecului Europei.
Ati incercat sa luati bani de la micii investitori, incalcand propriile primisiuni facute in 2008. Cu acest precedent, ne uitam catre Spania, unde exista o rata a falimentelor de 45% si ne intrebam care e planul de salvare a celorlalte tari.
Mesajul dumneavoastra transmis catre investitori e limpede. Scoateti-va banii din zona euro inainte de a va fi luati. Ce-ati facut in Cipru echivaleaza cu clopotele de inmormantare pentru increderea oamenilor.
Cat de ironic sa-l vezi pe primul ministru rus Dimitri Medvedev, care compara actiunile Comisiei cu unele decizii luate de autoritatile sovietice. Si acum vine o propunere germana care spune ca ce ar trebui sa facem este sa confiscam proprietati ale cetatenilor. Aceasta inseamna comunism pur, putere fara limite, un val de mizerie pentru cetateni si cu cat scapam mai repede de voi, cu atat mai bine.
Si ce facem noi, aici in Parlament? Avem capacitatea de a cere socoteala Comisiei. Am sa demarez o motiune de cenzura si ma intreb cati dintre dumneavoastra au curajul sa o sustina. Ma indoiesc sincer ca o veti face. Domnilor, Parlamentul European intretine o fictiune federala care nu mai este sustenabila astazi. Multumesc." 

N. Farage

Nota mea : 

Farage se inseala intr-un singur punct : nici vorba de comunism . Sistemul socio-politic care se profileaza din ce in ce mai clar aduce a tiranie oligarhica . A corporatocratie . Economic , tindem catre sistemul diametral opus comunismului , un sistem incomparabil mai nociv si mai periculos pentru omenire si pentru Natura decat a fost socialismul .  
.

3 comentarii:

razvan coltea spunea...

Asa este, corporatocratie.Din pacate flacaul asta tipa ca din gura de sarpe ca vor navalii romanii.Altfel e simpatic.

Florin Staicu spunea...

Cu toate ca nu mi-e deloc simpatic , ii impartasesc opinia : ar fi fost/ar fi minunat daca romanii ar fi ramas/ar ramane in Romania ...

In chestiune , dincolo de fixul cu comunismul , omu' are dreptate : cei din Comisia Europeana , pe langa faptul ca s-au substras votului , sunt criminali de drept comun . Fura , santajeaza , ameninta , abuzeaza de puterea uzurpata s.a.m.d. .

razvan coltea spunea...

UE a luat-o intr-o directie periculoasa.Evolutiile din Cipru, afirmarea pe fata ca economiile oamenilor vor fi dijmuite pentru salvarea bancilor conduse de niste jigodii lacome, hegemonia tot mai puternica a Germaniei, nu sunt semne bune pentru ue.Deocamdata Nigel este o voce singulara.Dar nu se stie ce poate sa aduca viitorul.