joi, 30 iunie 2011

Un mincinos : Valeriu Tabara


In 6 aprilie a.c. , intr-o conferinta de presa , Valeriu Tabara afirma :  “Banii pentru agromediu se vor da la timp, procesul de finalizare a plăţilor fiind stabilit pentru sfârşitul lunii mai” (vezi aici) . Un alt mincinos , Florin Marius Faur , directorul general al APIA , continua abureala si afirma ca “plăţile pentru zonele defavorizate şi agromediu aferente anului 2010 vor demara la începutul lunii iunie” (vezi aici) .

Minte fara sa clipeasca ... (sursa Mediafax)

A trecut luna mai , a trecut si iunie , si banii pentru agromediu tot nu “s-au dat” . Datorita faptului ca nu “s-au dat” pana in 30 iunie , incepand cu maine , 1 iulie , statul roman - respectiv noi - vom plati penalizari catre bugetul UE .

Pentru cei care nu cunosc si sunt interesati , Masura 214 Plati de Agro-mediu este o masura care sprijina dezvoltarea durabila a zonelor rurale , mentinerea pajistilor cu inalta valoare naturala , mentinerea biodiversitatii prin aplicarea practicilor agricole traditionale , etc. . Banii vin parte de la bugetul UE , parte din bugetul national . Neplata sumelor aferente masurii de sprijin pana la data limita de 30 iunie a fiecarui an (pentru anul anterior) duce la penalizari platite de cetateanul roman .

La solicitarile mele , Ministerul Agriculturii si APIA mi-au comunicat ca platile vor fi facute numai “dupa finalizarea controalelor” si ca “APIA depune toate eforturile ca aceste controale sa fie finalizate in timp util astfel incat activitatea dumneavoastra (respectiv a mea) agricola sa nu fie afectata” , fara sa precizeze nici la ce fel de controale face referire , nici cand vor fi finalizate si nici ce inseamna , in viziunea d-lor , “timp util” ...     

 

4 comentarii:

Vali spunea...

Ai dreptate! totusi, ce bine ar fi sa fie doar mincinosi... Cred ca e si intentionata intarzierea, cateodata pare sabotaj! oare Faur stie ce pesupune agromediul, si ca sunt minim 3 lucrari agricole in plus, si totusi sunt ultimii programati la plata?

Florin Staicu spunea...

Nu cred ca sunt numai mincinosi . Cred ca sunt si ticalosi (vezi articol anterior) , si lacomi , si avizi de putere , si oportunisti , si ipocriti , si tradatori . Intr-un cuvant , cred ca sunt politicieni .

Apoi sunt convins ca nu sunt interesati in nici un fel de sprijinirea agriculturii traditionale . Toate strategiile politicianului Tabara converg spre promovarea si spre sprijinirea (sincera ? interesata? sincer-interesata ?) agriculturii supraintensive , corporatiste . "Sprijinirea" fermelor mici este o chestiune scremuta , de circumstanta si strict formala .

Vali spunea...

Se pare ca Tabara tocmai a recidivat, cu un nou termen:
"Vă anunţ că, din 11 iulie, vor intra în conturile fermierilor 250 de milioane de euro, plăţi pentru agromediu. Vom mări APIA cu noi structuri şi vom aduce Centrele Judeţene APIA mai aproape de fermieri şi de crescători."

Sper ca nu mai discutam despre asta si prin august... E blogul tau, altfel ii faceam niste dedicatii pana la rudele de gradul 3

Florin Staicu spunea...

Raman rezervat in ceea ce priveste afirmatiile politicianului Tabara ; sustinerile unui mincinos sunt lipsite de valoare si trebuie luate ca atare .

In ceea ce priveste "dedicatiile" , va multumesc pentru retinere .