miercuri, 13 iulie 2011

Un mincinos : Valeriu Tabara (II)



Prin bunavointa unui cititor , aflu despre o noua recidiva a politicianului Tabara . Concret , in editia din 04 iulie a.c. a ziarului Tribuna , mincinosul afirma , cu subiect si predicat , urmatoarele : “Vă anunţ că, din 11 iulie, vor intra în conturile fermierilor 250 de milioane  de euro, plăţi pentru agromediu”.

Adevarat ca formularea este de o ambiguitate perversa : “… din 11 iulie, vor intra …” poate insemna si 12 iulie , si 31 decembrie , si oricare alta data ulterioara . Luand insa afirmatia in contextul in care a fost facuta , "din 11 iulie" inseamna , in opinia mea , in 11 iulie banii se vor afla “în conturile fermierilor” . Evident , 11 iulie a trecut , a trecut si 12 iulie , si nici urma de bani intrati “în conturile fermierilor”

Iata o scurta trecere in revista a minciunilor succesive comise de politicianul Tabara pe tema platilor aferente Masurii de agromediu :

09 martie 2011 , Declaratii de presa sustinute de ministrul Tabara , min. 25.00 – 31.00 :

“Valeriu Tabără: este prima dată în acest an când şi printr-o atribuire a surselor financiare de către Ministerul de Finanţe, respectiv Guvernul României am putut să satisfacem această cerere şi la timpul potrivit. Urmează, sigur în continuare să putem plăti şi măsurile de agromediu, probabil în luna aprilie-mai-până la sfârşitul lunii iunie (?!? , s.m.) , dar ne vom încadra în termenele de plată *.” (sursa aici)

06 aprilie 2011 , Conferinta de presa :

"Vreau să vă asigur că şi banii pentru agromediu se vor da la timp *. În 15 aprilie se încheie toate evaluările (vezi , in contradictoriu , sustinerile reprezentantilor APIA din adresele de mai jos , n.m.)  şi, din perioada imediat următoare, vor începe să se achite banii către beneficiari. Sper ca la sfârşitul lunii mai să se finalizeze aceste plăţi, în condiţiile în care anul trecut s-au încheiat la 1 septembrie **", a spus Tabără. (sursa aici)

04 iulie 2011 , Intalnirea oierilor din Rasinari :

“În final a venit răspunsul punctual şi concret al ministrului Valeriu Tabără: (…) Vă anunţ că, din 11 iulie, vor intra în conturile fermierilor 250 de milioane  de euro, plăţi pentru agromediu.” (sursa aici)

Si iata ce mi se comunica oficial (in 8 iunie si in 11 iulie a.c.) , prin doua adrese primite de la APIA :


Comentariile sunt de prisos .

O singura remarca totusi : incep sa cred ca titlul exact ar fi fost “Un mitoman *** - Valeriu Tabara” ...


UPDATE 14 iulie :  aici o opinie care merita citita .


*  deci , totusi , “termene de plata” exista , in pofida celor sustinute de reprezentantii APIA (vezi adresele de mai sus) .

** doua minciuni intr-o singura fraza , din care ultima si grosolana , si inutila : anul trecut platile s-au facut in 17 septembrie .

*** MITOMANÍE f. Stare patologică constând în tendința de a denatura adevărul; mania de a minți. /mythomanie  (Sursa: NODEX) .

5 comentarii:

Antoniu spunea...

Iata ce zice R(CE)65/2011 in preambul:'Pentru ca toate administrațiile naționale să poată organiza un control integrat eficient al tuturor suprafețelor
pentru care se solicită plăți în cadrul axei 2 și în cadrul schemelor de ajutor pe suprafață prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1122/2009, cererile de plată pentru măsurile pe suprafață în cadrul axei 2 trebuie să respecte același termen limită ca și în cazul cererii unice prevăzute în partea II titlul II capitolul I din regulamentul respectiv.'
Masurile de agromediu fac parte din Axa 2, finantata de Fondul European de Dezvoltare Rurala. Stim ca in Romania odata cu cererea pe suprafata, Axa 1, se semneaza si un contract pe cinci ani daca accesezi pachete de agromediu din Axa 2. Deci se respecta obligatoriu termenul limita de depunere a cererii: 15 mai sau 11 iunie, anul in curs, dar cu sanctiune de 1 % pe zi dupa data limita de 15.05. Logica ne spune clar ca si platile se fac obligatoriu si la platile de agromediu ca si la cele pe suprafata pana la data limita de 30iunie a anului urmator celui in care a fost depusa cererea. Platile efectuate dupa aceasta data atrag sanctiuni asupra Romaniei si asta nu vrea sa spuna 'tabara' mancatorilor de seminte de la minister.

Florin Staicu spunea...

La cele de mai sus , as adauga inca o idee exprimata pe pagina d-vs. :

"Fondul European de Dezvoltare Rurala(FEADR) face plati de agromediu cu o contributie financiara de 82% iar cofinantarea de la bugetul national este de 18%. Acei 18% nu vrea sa-i plateasca guvernul, sperand ca leul sa urce cel putin la cursul comunicat de BCE".

Vali spunea...

dupa ce am citit aici, ma refer la posibilele motive pt care se amana platile, ma gandesc daca nu cumva 'anonimul' din Timisoara are dreptate in sensul ca adevarul e mult mai dubios si mai ascuns! Nu am nici competenta sa imi dau cu parerea despre motive si fiind direct interesat de platile pt agromediu pot fi subiectiv, raman la speranta ca nu discutam acelasi subiect si in septembrie. In rest, sa ii dorim lui Tabara tot ce ne doreste el noua, sincer...

Florin Staicu spunea...

Dincolo de orice dubiu raman faptele prezentate mai sus ...

Vali spunea...

absolut de acord, faptele si comentariile sunt mai mult decat avizate. Referitor la 'anonim', incercam sa il compar cu deja celebra 'admiratoare a d-nei Udrea' ...
Politica nu mai e 'curva', e proxenetul politicienilor!
Poate imi stergi postarea, asta e, cu greu ma autocenzurez fiind si in toiul campaniei agricole..
Sa auzim de bine, ca de trait bine suntem satui...