vineri, 13 aprilie 2012

Cat valoreaza cuvantul primarului Danesan ?



Primarul Danesan se plange , ori de cate ori vreun locuitor al Cetatii sta sa-l asculte , ca dumnealui ar vrea sa faca ordine in Cetate , dar nu-l lasa altii .

In fapt , minte . Minte fara sa clipeasca si-si vede , pe mai departe , de interese . Unul dintre aceste interese este sa nu-i supere prea tare pe asa numitii operatori in turism care s-au instapanit si peste Cetate , si peste oras .   

Sunt sigur ca daca ar vrea sa faca ordine , ar putea . Dar nu vrea .

Spre exemplu , iata o metoda concreta si simpla prin care problema traficului auto in Cetate ar fi rezolvata urgent , indiferent de ceea ce vrea sau nu vrea numitul Sarbu de la Boss Company (de exemplu) : montarea , pe toate stradelele Cetatii , de indicatoare rutiere "oprirea interzisa" si infiintarea unui post fix Politie Locala in Primarie . 

In loc de asta , ce se intampla ? Ieri au fost demontate si cele doua indicatoare "oprirea interzisa" de pe str. Bastionului (intre Piata Cetatii si Biserica Romano-Catolica) . Acum singura cale de acces auto catre Primaria Sighisoara este sufocata si aproape impracticabila din cauza masinilor parcate bara la bara . Nu ca indicatoarele respective ar fi fost respectate , dar cand era cazul (si era zilnic) sesizam Politia Locala si mai puneam lucrurile in ordine ...   

... Cui foloseste aceasta situatie ? Evident , celor cativa lacomi nesimtiti care s-au instapanit peste Cetate si care nu dau doi bani pe drepturile celor care inca mai locuim aici , si , eventual , vajnicilor agenti ai Politiei Locale , carora le este mai comod sa vegheze la respectarea legii din geamul institutiei ...

Imediat dupa Pasti , voi cere Primariei lamuriri . Daca cele doua indicatoare au fost demontate fara indeplinirea integrala a tuturor procedurilor legale , voi actiona imediat in judecata responsabilii .

Mai jos adresa :

               
                           
                          CATRE
PRIMARIA  SIGHISOARA

In atentia d-lui primar

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , in temeiul prevederilor Legii 544/2001 , solicit urmatoarele informatii de interes public :

1. Care au fost motivele care au stat la baza deciziei de a demonta doua din cele trei indicatoare rutiere "oprirea interzisa" amplasate , pana in 11 aprilie a.c. , pe str. Bastionului ?

2. Cine a dispus demontarea acestor indicatoare ?

3. Care sunt procedurile legale care trebuiesc indeplinite pentru montarea/demontarea indicatoarelor rutiere in interiorul localitatilor ?

4. In cazul de fata , au fost respectate toate aceste proceduri ?

5. Solicit copii dupa toate documntele in baza carora au fost demontate indicatoarele amintite .
...

In alta ordine de idei , doua intrebari adresate d-vs. , domnule primar :

Cei care , vremelnic , conduceti acest oras , aveti in vedere si nevoile locuitorilor Cetatii sau sunteti interesati sa satisfaceti numai pretentiile asa numitilor "operatori in turism" , "operatori" care s-au instapanit si peste Cetate , si peste oras ?

Ati afirmat , in repetate randuri , ca doriti sa puneti ordine in traficul  auto din Cetate , dar nu sunteti lasat sa o faceti . Tinand cont si de cele de mai sus , cat valoreaza cuvantul d-vs. ?

  
    Sighisoara                                      Staicu Florin
17 aprilie 2012

Niciun comentariu: