joi, 19 aprilie 2012

Raport privind starea economică, socială şi de mediu a municipiului Sighişoara în anul 2011



In ultima sedinta a Consiliului Local a fost prezentat "Raportul privind starea economică, socială şi de mediu a municipiului Sighişoara în anul 2011", o productie fantezisto-triumfalista tipica Biroului de presa al Primariei Sighisoara . Dintr-o curiozitate vecina cu masochismul , l-am citit .

Dincolo de limbajul de lemn* atat de drag parazitilor care traiesc din impostura si dincolo de cele cateva tentative perverse de manipulare (spre exemplu , asa zisul Festival "Medieval" este inclus la rubrica "Manifestari culturale") apar si cateva afirmatii si date statistice oficiale** asupra carora merita sa zabovim putin .

1. La capitolul "Mediu" , strecurata printre lozincile politically correct , suntem informati ca "un rol important în realizarea şi păstrarea unor condiţii optime pentru protecţia mediului (...) îi revine administraţiei publice locale. Acestea au obligaţia conform legii, să înfiinţeze, să organizeze, să finanţeze servicii comunitare de utilităţi publice care au rolul de a îmbunătăţi nivelul de (...) protejarea şi conservarea mediului natural." 

Cum vede administraţia publica locala protejarea şi conservarea mediului natural constatam zilnic : toaletari de arbori facute cu drujba de la colet , transformarea parcurilor si a zonelor verzi in parcari auto (vezi , de exemplu , Parcul Cetatii) sau chiar in hoteluri (vezi , de exemplu , hotel Korona) , o mizerie infioratoare pe versantii Cetatii , s.a.m.d. .

2. La capitolul "Economie" , intre primele 10 "societăţi cu număr semnificativ de angajaţi" nu gasim nici macar un singur operator in turism . Si nici intre primele 10 "societati cu cifra de afaceri semnificativa" . 

Tinand cont de aceasta realitate , cum se face ca edilii si operatorii o tin ca gaia matu' cu importanta turismului ? Si care este motivul real pentru care li se accepta atatea pretentii nerusinate ? 
 
3. La capitolul (atat de drag edililor si operatorilor) "Turism" , suntem informati ca , in 2011 , Sighisoara ar fi fost vizitata de cca. 131.000 turisti (din care cca. 40.000 elevi) . In 2011 inseamna tot anul 2011 . Daca aceasta cifra este reala , cum calificam sustinerile acelorasi autori in legatura cu cei "30.000 de amatori de arta medievala care s-au aflat (...) in orasul-cetate Sighisoara, la cea de-a XIX-a editie a Festivalului Sighisoara Medievala" ? 362 zile = 100.000 turisti , 3 zile = 30.000 turisti ? Nu-i cam lunga coada vulpii ? 

La acelasi capitol , o statistica care ma umple de speranta : numarul de camere oferite turistilor a crescut de la 593 in 2010 la 612 in 2011 , iar numarul de paturi oferite turistilor a crescut de la 1254 in 2010 la 1347 in 2012 (asta fara a pune la socoteala inca 844 locuri sezoniere)

In conditiile in care asa numita criza economica (pe care o tot traversam , dar nu mai iesim la liman) se va acutiza (si se va acutiza) , aceasta crestere este de bun augur pentru toti operatorii ...  

Aici gasiti documentul .



* "(...) Utilizarea limbii de lemn este cel mai perfid mod de a escamota adevărul, de a abate atenția, de a arunca praf în ochii cititorului, (...) în scopul inducerii în mintal (...) a unei dogme ideologice, sau de a anihila un adevăr. Scopul ascuns al limbii de lemn este mistificarea realității și manipularea mintalului. Cei care se folosesc de limba de lemn manifestă cea mai mare teamă de adevăr. De aceea ei învelesc mereu minciuna într-un simulacru de adevăr (...)." (Diletantismul superficial și limba de lemn)

          ** Ca principiu , nu dau doi bani pe statisticile (si orice alt fel de sustineri) oficiale neverificabile
.

Niciun comentariu: