joi, 26 aprilie 2012

Politica faptului implinit (II)



Am fost asigurati sustinut si in repetate randuri ca parcul va ramane parc si nu se va micsora nici macar cu o palma .

Cand a fost dezgolit zidul care desparte in doua parcul si am avertizat ca va fi folosit ca pretext pentru transformarea unei parti din parc in parcare , mi s-a spus ca sunt incrancenat si orbit de ura (vezi aici , aici , aici si aici) .

Iata cum arata azi parcul :





 ... Frumosul parc de alta data , transformat in ruina de mincinosul nostru primar , devine parte  parcare , parte loc de pelerinaj pentru sovinii maghiari de pretutindeni . Pentru toate astea , intr-un fel sau altul , cel vinovat o sa raspunda . Aceasta este o promisiune .
...

Maine voi inregistra la Primarie urmatoarea cerere : 


 
               CATRE
                           PRIMARIA  MUNICIPIULUI  SIGHISOARA

In atentia d-lui primar Danesan Dorin

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , in temeiul prevederilor Legii 544/2001 si a prevederilor OG 27/2002 , prin prezenta solicit urmatoarele copii dupa documente si informatii de interes public :

        1. Copii dupa documentatia completa in baza careia ati defrisat arborii din parcul situat langa biserica romano-catolica , inclusiv dupa autorizatiile de taiere .

2. Precizati cine este persoana care a dispus taierea arborilor amintiti .

3. Copie dupa Registrul spatiilor verzi , intocmit in conformitate cu prevederile art. 16 si 17 din Legea 24/2007 . In cazul in care acest Registru nu exista , voi prezuma reaua-credinta si abuzul in serviciu si voi sesiza imediat Parchetul .  

4. Copii dupa toate documentele in baza carora mutilați parcul situat langa biserica romano-catolica , inclusiv planurile aferente .

5. Precizati cine sunt cei care au intocmit proiectul in baza caruia mutilați parcul situat langa biserica romano-catolica .

6. Precizati daca respectivul proiectant a respectat prevederile art. 11 al. 2  din Legea 24/2007 .

7. Conform prevederilor art. 6 lit. c raportat la prevederile art. 4 lit. b . din Legea 24/2007 , nu aveti dreptul sa diminuati spatiile verzi . De ce incalcati legea ?

Domnule primar , urâți natura ? Viața ? Arborii ? Spațiile verzi ? De ce taiați in nestire arbori sanatosi ? De ce betonati si pavati si putinele spatii verzi pe care le mai avem ? Chiar nu intelegeti consecintele faptelor d-vs. ? Ati reusit , inca o data , sa ma dezamagiti profund .

Pentru defrisarile abuzive si pentru mutilarea parcului , studiez posibilitatea de a va actiona in judecata .
 
    Sighisoara
27 aprilie 2011                                       Staicu Florin
  

2 comentarii:

Phoenix spunea...

Radacinile copacilor sunt necesare pentru ca sa nu ne trezim intr-o buna zi cu cetatea in centru.
Pacat, pacat.

Florin Staicu spunea...

Pana prin '95 , pe alee , langa zidul Cetatii - portiunea din fata Primariei - erau 3 pini de peste 20 m. inaltime . Sanatosi si frumosi .

La un moment dat , din motive de "toaletare" (era perioada de pionierat) , au fost rași . Dupa cca. 10 ani , portiunea respectiva de zid s-a prabusit . Evident , orice iubitor de sighisoreni care se respecta va nega vehement orice posibila relatie de cauzalitate intre cele doua evenimente .

... Ce credeti ca se va intampla cand portiunea de zid care margineste parcul se va prabusi ? Va raspunde cineva ? Subliniez : nu se pune problema daca se va prabusi , ci cand anume se va prabusi ...