duminică, 15 aprilie 2012

Confuzii daunatoare ...



In ultimul timp am avut doua sau trei discutii cu primarul Danesan , in principal despre alegerile care bat la usa .

Situatia initiala luata in discutie se prezenta asa : trei candidati cu sanse la functia de primar, respectiv actualul primar din partea PSD , senatorul prin redistribuire Basa din partea PDL si un anume Colceru (sau Colceriu) , om de afaceri , operator si , din cate stiu , vajnic membru ATS , din partea PNL .

Ulterior , situatia ar fi degenerat : intre PDL si PNL ar fi avut loc o serie de intelegeri oneroase si dubioase , in urma carora senatorul prin redistribuire Basa ar fi acceptat sa renunte la candidatura in favoarea numitului Colceru . Tinand cont de faptul ca aceste alegeri vor fi transate intr-un singur tur , sansele celor doi prezumtivi candidati ramasi ar fi sensibil egale .
...

Personal , nu numai ca nu voi vota niciodata un individ de teapa unora ca Burlacu , Basa , Lazar , Ratiu & cooperativa , ci voi face tot ceea ce-mi sta in puteri sa-i impiedic sa ajunga sa controleze direct si Primaria . Iar daca cumva vor ajunge sa se instapaneasca cu totul peste acest oras , a lupta impotriva lor va deveni scopul meu in viata .

Revenind la discutiile avute cu actualul primar , le pot rezuma asa : intre un primar mediocru si prea usor influentabil in rau si un primar care ar fi , fara discutie , exponentul direct al lacomilor care paraziteaza si sufoca acest oras ,  voi alege neconditionat (dar strangand din dinti) primarul mediocru .
...

Anumite intamplari care au avut loc in ultimele zile ma determina sa cred ca primarul Danesan a inteles cat se poate de gresit sensul cuvantului neconditionat . Fiindca alte discutii personale intre noi pe aceasta tema sunt mai mult decat improbabile , o sa-i explic pe aceasta cale care este , in context , intinderea cuvantului neconditionat : spre deosebire de sprijinitorii cu care este obisnuit , eu nu am pretins , nu pretind si nu voi pretinde niciodata nici un fel de folos personal necuvenit .

In acelasi timp insa , ii atrag atentia : daca cumva prin neconditionat a inteles ca as fi dispus sa accept ceea ce n-am acceptat pana acum - respectiv impertinenta anumitor functionari publici din Primarie si neaplicarea sau aplicarea discretionar-abuziva a legii , functie de interesele ilegitime ale unor "x.y..." - greseste . Si cine greseste , plateste . Acum sau mai tarziu , dar plateste ...

4 comentarii:

teodolit spunea...

Faceti aceeasi greseala ca acum 4 ani...pacat.

Florin Staicu spunea...

Puteti fi mai precis ?

Anonim spunea...

Daca primarul, senatarul, deputatul si, sau consilierii locali ar mai face cate un popas la inchisoare , poate s-ar mai schimba lucrurile in Sighisoara.

Pacat ca sunt putini sighisoareni interesati de orasul lor....

Felicitarii pentru atitudine.

Florin Staicu spunea...

Politetea ma obliga sa incep prin a va multumi pentru felicitari .

Subscriu la partea cu apatia majoritatii sighisorenilor .

In ceea ce-i priveste pe edilii buni de puscarie , sunt de acord numai in parte . Cunosc suficient de bine cativa (putini) dintre cei enumerati de d-vs. si nu am nici un motiv sa-i banuiesc ca ar fi infractori . Un exemplu asupra caruia nu am nici cel mai mic dubiu ar fi dl. Eftimie , consilier PDL .

Revin la solicitarea anterioara : puteti preciza greseala la care v-ati referit ?