sâmbătă, 14 aprilie 2012

Inca o nelamurire ...



Marti voi cere edililor sa-mi clarifice inca o nelamurire : dupa ce criterii stabilesc chirii pentru inchirierea unor suprafete de teren apartinand domeniului public de o discrepanta strigatoare la cer  , in situatia in care cei cu chiria simbolica beneficiaza de conditii mult mai favorabile decat cei carora li se iau sapte randuri de piei ?...

Mai jos adresa :

                             
                              CATRE

PRIMARIA  SIGHISOARA

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , prin prezenta va supun atentiei urmatoarele :

Prin art. 7 si 9 din Regulamentul de acces , trafic si parcare in Cetate , parte integranta din HCL 128/2011 (HCL care , din motive obscure , nu se aplica decat in parte - respectiv partea cu obligatiile pecuniare ale locuitorilor Cetatii) , sunt obligat sa platesc un loc de parcare pe domeniul public .
In baza unei hotarari pe care solicit sa o precizati , in contul acestui loc de parcare am platit , pentru trimestrul IV al anului trecut , suma de 25 lei .
Prin urmare , chiria unei suprafete de teren de maximum 6 mp , cu destinatia stricta de loc de parcare , este de 100 lei/an . De mentionat ca nu dispun de respectiva suprafata decat teoretic ; de indata ce locul este liber , poate fi - si de obicei este - ocupat de terti .

In acelasi timp , conform contractului de inchiriere nr. 88/2004 , SC Adrandi SRL Sighisoara (societate comerciala care , dealtfel , NU exista in evidentele ORC) are inchiriata o suprafata de teren apartinand domeniului public de 645 mp , pentru care plateste o chirie anuala de 214.14 lei/an . Spre deosebire de subsemnatul , proprietarul respectivei societati comerciale a ingradit parte din respectiva suprafata si dispune de ea permanent si dupa bunul plac .

Raportul dintre chiria platita de SC Adrandi SRL (societate comerciala care NU exista in evidentele ORC) si chiria platita de subsemnatul este de peste 1:50 . Altfel spus , daca raportul ar fi normal , adica 1:1 , subsemnatul ar trebui sa platesc nu 100 lei pentru 6 mp/an , ci mai putin de 2 lei . Sau , daca doriti , si reciproca este adevarata : daca eu platesc 100 lei/an pentru 6 mp , SC Adrandi SRL (societate comerciala care NU exista in evidentele ORC) ar trebui sa plateasca , pentru 645 mp , peste 10.700 lei/an .

Solicit sa-mi justificati , argumentat si cu mare atentie , usoara discrepanta (peste 1:50) intre chiriile percepute .

   Sighisoara                                               Staicu Florin
17 aprilie 2012

Niciun comentariu: