miercuri, 21 aprilie 2010

Intalnire intre locuitorii Cetatii si conducerea orasului


Ieri ar fi trebuit sa aiba loc intalnirea intre locuitorii Cetatii si conducerea orasului . Folosesc conditional-optativul fiindca intalnirea nu a suscitat interesul alesilor . Desi au fost invitati in scris (vezi aici) , singurii consilieri care ne-au onorat cu prezenta au fost d-nii Eftimie si Ciucan . Au lipsit si d-nii Danesan si Savu . Faptul indica , fara echivoc , dezinteresul alesilor pentru starea Cetatii si desconsideratie fata de noi , cei 85 de locuitori ai Cetatii in numele carora au fost invitati .
La intalnire au fost prezenti , in afara grupului de locuitori ai Cetatii , reprezentantii Grupului de initiativa , respectiv d-na Fernolend , d-na Bettina Rost , d-na Leonhardt-Pesak , d-na Tuerk , d-nul Oliviu Marian , d-nul Nicolae Tescula si d-nul Ioan Pascu . D-nul Pascu a inteles sa se manifeste ca reprezentant al Primariei , respectiv al “hotelierilor” . 
Celor doi consilieri li s-a multumit pentru faptul ca au gasit de cuviinta sa dea curs invitatiei noastre si au fost pusi la curent cu tema intalnirii , respectiv starea la zi a Cetatii si aplicarea Regulamentului de trafic auto in Cetate .
Discutiile au fost deschise de dl. prof. Nagy , care ne-a adus la cunostinta intentia Primariei de a desfiinta jumatate din unicul parc al Cetatii in favoarea unui loc de parcare pentru 24 auto . Moment in care dl. Pascu (Pif) a sarit ca ars si a inceput sa ne explice ca este vorba de o neintelegere a starii de fapt . Respectiv nici vorba de desfiintarea unei parti din parc , ci de respectarea rangului de sit istoric UNESCO . Concret , adevarata intentie a edililor ar fi aceea de a pune in valoare vestigiile unui zid “istoric” ingropat pe undeva prin mijlocul parcului .
Ca sa inteleg mai bine cum stau lucrurile , l-am intrebat pe vorbitor daca parcul va avea , dupa “punerea in valoare” a “zidului istoric” , acelasi perimetru ca pana acum . Intrebarea fiind  abrupta , a pretins un raspuns care nu suporta obisnuitele prelingeri pe dupa cires . Prin urmare , am auzit un “nu” destul de scrasnit . Firesc , au urmat alte cateva intrebari ajutatoare . Concluzia in baza raspunsurilor : jumatate din parc va deveni parcare .
Fata de felul in care s-a straduit sa ne convinga ca ne tine de prosti , am simtit nevoia acuta sa-i spun d-lui Pascu ca incep sa banuiesc ca nu-l doare nici macar in fund nici de Cetate , nici de noi . Pretins vexat de afirmatia mea , dl. Pascu a inteles sa se precipite catre usa , neuitand sa-mi comunice , din mers , ca “in conditiile astea nu se poate discuta” .       
Incidentul fiind depasit , am solicitat d-lor consilieri sa transmita Consiliului Local rugamintea noastra , respectiv aplicarea Regulamentului de trafic in Cetate . Amandoi s-au angajat sa transmita  solicitarea , sub rezerva inutilitatii demersului . Mai precis , amandoi au afirmat ca nu cred ca accesul auto in Cetate va fi facut , prea curand , in baza vreunei reguli . Motivul : presiunile hotelierilor .
Ramane sa asteptam rezultatul demersului . In cazul – previzibil – ca acesta va fi altul decat aplicarea imediata a Regulamentului , voi depune toate eforturile necesare pentru initierea unui protest public .

Niciun comentariu: