duminică, 4 aprilie 2010

O replica care nu si-a (mai) gasit loc pe Samizdat


Zilele trecute , pe Samizdat s-a desfasurat o aprinsa polemica avand drept subiect administrarea zonei protejate Breite (aici , aici si aici) . Puncte de vedere diverse . La un moment (oportun) dat , apare in polemica un anonim plin de atitudine , dar pitit in dosul pseudonimului Sorin B. . Fapt este ca , printr-un concurs (ciudat) de imprejurari , una din alegatiile distinsului anonim ajunge in spam . Din acest punct , lucrurile degenereaza rapid . Si sfarsesc cu inchiderea listei de comentarii .
Asa se face ca am ramas cu replica-n gat . Adica nepublicata . Ca sa corectez , oarecum , acest neajuns , public mai jos cele cateva randuri . Fara alte comentarii .
  
D-le Sorin B.
Observ ca recidivati . Continuati sa va concentrati pe chestiuni formale si evitati sa abordati fondul . Ma suspectati , ma acuzati , insinuati , dar nu argumentati . In plus , nu va asumati nici pozitia , nici sustinerile . Indiferent de motive , aceast tip de ipostaza mi se pare dezonoranta .  
Si mai observ ca , in ciuda stradaniilor mele , nu ati reusit sa intelegeti prea bine cum sta treaba cu compromisul . Dar sa trecem peste aceste amanunte stanjenitoare si sa intram pe fond :
- afirmati ca , “cu luni in urma, tunati si fulgerati impotriva Fundatiei Mihai Eminescu!!!”. Si continuati cu o insinuare intrebatoare : “s-au schimbat brusc puncetele de vedere?!” Sa va raspund : nu am de schimbat nici o virgula in randurile mele anterioare referitoare la subiect . Pe de alta parte , aveti dreptate : unele dintre “puncetele” mele de vedere in legatura cu MET-ul s-au schimbat , iar altele tind sa se schimbe . Nu brusc si nici ca urmare a faptului ca “suntem in afaceri” . De fapt , relatia de determinare este exact inversa : “suntem in afaceri” si datorita faptului ca unele dintre punctele mele de vedere in legatura cu MET-ul s-au schimbat .
Ce a determinat si in ce consta aceasta schimbare sunt intrebari cu raspunsuri ceva mai ample . Promit sa dezvolt subiectul intr-un articol de sine statator . In cel mai scurt timp .
- “… si a a jeep-urilor negre!!”  ?!? . Adica nu inteleg . Nu inteleg ce legatura vedeti intre mine si jeep-ul negru al MET-ului .
- “iese banul , nu iese banul , tot afacere se numeste” . Chiar asa ? Primesti , nu primesti , eventual dai , tot una e ?  Sa inteleg ca d-vs. mergeti la serviciu dar va este indiferent daca sunteti sau nu platit ? Eventual nu aveti nimic impotriva sa veniti si cu ceva bani de acasa ?
- “cat despre munca, mai bine nu comentez” . Si bine faceti . Nu de alta , dar sigur ati comite o alta rautate . Si gratuita , si inutila . Ca tot ati adus vorba , repet : muncesc (munca se cheama atunci cand , de exemplu , descarci un camion de caramida) . In plus , cand e nevoie , cot la cot cu mine (si cu Cosmin) , munceste si baiatul meu .
Cred ca am raspuns punctual si in clar tuturor alegatiilor d-vs. . Daca credeti ca doriti sa continuam dialogul , insist sa semnati cu nume si prenume .

Niciun comentariu: