luni, 5 aprilie 2010

Povestea unui panou de pe Breite

Am primit patru fotografii de la Tibi Hartel , avand drept subiect povestea unuia dintre panourile de informare de pe Breite . Iata-le :

    Aprilie 2006 .  Panoul este in constructie (in spatele panoului , Cosmin)

          Aprilie 2006 . Panoul este inaugarat (plan indepartat , Tibi)

                              Martie 2007 . Panoul facut bucati 

                              Martie 2007 . Panoul ajuns deseu

12 comentarii:

Cosmin spunea...

Tibi, cred ca ai o adevarata arhiva de poze in calculator.
Mai, sunt foarte dezamagit. Oamenii intreaba obsesiv aceleasi intrebari dintotdeauna, intrebari la care am raspuns de atitea ori. Intreaba de ce este carpen pe platou si de ce este pipirig. Mai mult, spun in acelasi context ca se taie in ras padurile inconjuratoare, de parca eu, noi, sau MET, putem face asa ceva. Tibi, stii ce este culmea: nici unul nu a venit cu o intrebare de management adevarata, petinenta.
A postat un tip pe Samizdat, Damian Froniciu, desi a pus aceleasi probleme ca si restul lumii, macar omul s-a adresat civilizat, imi pare rau ca nu am cum sa-i raspund, Alex nu imi mai posteaza nimic, chiar daca este vorba despre dreptul meu la replica. Asta apropos de cinste. Observ clar ca oamenii sunt total rupti de Natura, nu inteleg explicatia prezentei unei urzici undeva anume, vor sa vada totul curat, ca in palma.
Rapoartele de care zice domnul respectiv, sunt toate trimise la primarie si au fost si pe pagina web, probabil acum ca se lucreaza la pagina sunt mutate de acolo.
Ce ma uimeste si ma enerveaza cel mai tare este faptul ca ani de zile in care "Breitele sighisorenilor" era loc de procurat lemne pe gratis, se pasuna cu 1500 de oi (si era curat de carpen)existau 3 stine (va dati seama ce era acolo), nimeni nu a comentat nimic!
Acum "Breite este al nostru si vrem sa stim". Exista o singura explicatie: banii.

tibor hartel spunea...

Mai - asta este. Daca asta intreaba, la asta trebuie raspuns. Gandestete ca intzelesul cuvantulul "ordine" este diferit de la om la om. De exemplu, daca maicamea ar fi managerul de pe Breite, poate ar pune banci, gazon etc, sa fie curat, frumos, etc. Un profesor coleg odata a spus ce fain este in elvetzia: toate zonele inundabile sunt distruse etc, si tot este fain, cu diguri etc. Nu ca la noi... Ce sa-i faci. Pentru mine ordine inseamna exact contrariul. Poate excesiv de mult contrariul.

Pana la urma, adevarul este ceea ce a spus Nietsche: degeaba avem cuvinte asemanatoare daca intzelesul lor difera.

Florin Staicu spunea...

@ Tibi

Intelegi acum sensul intrebarii "este directia pe care merge vestul buna ?"

Florin Staicu spunea...

@ Cosmin

Cosmine , daca ai timp si esti curios , cauta numele Froniciu . Unde vrei tu . Pe Google , pe Yahoo , in cartea de telefoane ...

tibor hartel spunea...

@ Florin - da, pai eu am intzeles si in "trecut", si, inca sustzin ca desi in fond directzia lor este greshita, macar nu scuipa pe strada, nu urla unul la altul, nu injura, si au uneori un spirit civic super bine manifestat. Plus, se organizeaza bine. Oricum - un olandez este mult mai mandru de tzara lui si, este mult mai protejat de tzara lui, ca un roman in medie. Eu de exemplu, nu ma regasesc in tzara asta - degeaba am buletinul de RO. Insa, pot spune ca, am niste prieteni buni si exista oameni pentru care merita sa lucrezi si sa existi aici.

tibor hartel spunea...

ps: spun asta cu toate ca, sti bine, am cautat si caut sa plec din tzara pentru o vreme. sa castig bani pe munca cinstita, nu de alta. in zece ani decand lucrez in romania, cinstit, acest lucru nu s-a intamplat. consider ca ar fi cazul sa incerc cate ceva, macar sa simt si eu ca sunt apreciat si in acest fel, undeva...

(ps: cred ca m-am inscris pe un blog, sau am facut un blog, nu stiu...trebe sa mai verific:DDDD)

Florin Staicu spunea...

@ Tibi

Da , Tibi , dar "degeaba avem cuvinte asemanatoare daca intzelesul lor difera" .

Cand afirmam "... daca vrem sa mergem in directzia tzarilor din vest ..." exista riscul sa fim intelesi altfel decat am vrea .

Apoi , o observatie de fond : poate acel "... se organizeaza bine" a avut , printre consecinte , si "... ce fain este in elvetzia: toate zonele inundabile sunt distruse etc, si tot este fain, cu diguri etc."

tibor hartel spunea...

@Florin - apui cu atatea "dar" uri (pe care le intzeleg, pana la urma) cum putem trai? Sa ne ajustam pretentziile la ceea ce ne da societatea? Este vai si amar asa. Oricum, ceva trebuie facut, societate ideala nu exista. Actualmente vad treaba foarte "binarizata": este "vestul" si este ceea ce se numeste "balcanul". Care e mai ok?

tibor hartel spunea...

@Florin - daca e sa mergem pe linea asta, cu problemele de fond - putem ajunge la "ultimate conclusion": problema de fond este in ceea ce se numeste, Homo sapiens. Daca asta se ia pe bune, atunci trebe facut ceva cu aceasta specie - ceva radical - am scis asta doar si doar sa scot in evidentza ce tampenie mare este ce am scis acum:)

Daca solutzia radicala este inacceptabila - atunci trebuie alta solutzie.

Si, orice alta solutzie se va cladi pe aceasta problema de fond: omul. Si va reprezenta solutzii pe moment ("moment fiind = poate cu sute de ani!").

Caracterul de fond al problemei iese la iveala in acele situatzii care sunt numite, la modul general, crize.

Oricum, problemele astea sunt interesante - merita impinse limitele pana la extrem cu gndirea pentru ca sa se evidentzieze punctele negative a "approach" ului.

Florin Staicu spunea...

@ Tibi .

Este trist sa traiesti intr-un timp in care unica aspiratie este rezumata in sintagma avortata “sa ne simtem bine” (si dupa noi , potopul) . Este trist sa traiesti intr-o tara condusa de un impostor care vrea o generatie de chelneri si de tinichigii auto . Este trist sa traiesti intr-o tara in care doar politicienii , speculantii si carnatarii au dreptul la un trai ferit de griji materiale . Este trist sa traiesti intr-o tara in care jeep-ul este un blazon al nesimtirii si al parvenirii , si nu un simplu vehicol util anumitor intreprinderi . Este si mai trist atunci cand te trezesti lovit si contestat de cei pe care ii consideri “ai tai” . De cei pe care ii consideri egalii tai . Si care ar trebui sa fie langa tine , nu impotriva ta …

Dar asta este tara noastra si asta este timpul care ne-a fost dat sa-l traim .

P.S. Sunt curios sa vad ce subiecte vei aborda pe noul blog .

tibor hartel spunea...

@ Florin - foarte frumos ai scris, nu am absolut niciun comentariu la el. As dori sa folosesc acete randuri ca "status" pe gmail sau skype sau face-boc. Cu citarea sursei - evident. Se poate?

Blog - probabil nimic:)

Florin Staicu spunea...

@ Tibi

Poti folosi oricand , oricare randuri scrise de mine , cu sau fara mentionarea sursei .

De fapt , in cazul particular , nu cred ca indicarea sursei este importanta .