luni, 8 iulie 2013

"Sistemul mafiot din administraţie luptă împotriva statului de drept!"



Interviu acordat publicatiei on-line Cotidianul de catre Hans Hedrich , “activist civic” sighisorean . Spicuiri din cuprins :

- “Dacă intri în detaliu, constaţi că în primărie sunt foarte mulţi angajaţi şi foarte puţini competenţi, asta aşa, ca să mă exprim decent.”
- “Primarul e fiul fostului secretar din perioada comunistă, care începuse demolarea oraşului vechi. Eh, juniorul n-o distruge direct, ci prin proiecte naşpa. A fost şi condamnat pentru inginerii imobiliare. Deci, se leagă...”
- “Este şi protejat (primarul, n.m.) de o reţea de oameni din diverse instituţii şi de oameni de afaceri. E incompetent la maxim, corupt şi indolent. Ba mai mult, în 2008 a pus la punct una dintre cele mai mari scheme de fraudă electorală din România, deşi atunci se discuta doar de Ştefăneştiul de Ilfov. Aici s-au deschis sacii cu voturi, miza fiind să iasă din primul tur.”
- “I-au promis unuia că dacă tace din gură şi acceptă să se măsluiască alegerile primeşte o casă. O firmă îi va construi o casă în valoare de 100.000 de euro. Dorin Moldovan se numeşte tipul, cel care-l sprijinea pe contracandidat, membru într-o comisie de la alegeri.”
- “Eu primarului atâta-i imput: după ce că oraşul vechi arată dezastruos şi economic oraşul stă blocat - se ştie mai demult că le-a dat cu flit la investitori -, ce să vezi? Cei care-au pus la cale Sibiul, începând cu anul 2000 - şi era o organizaţie germană de stat, GTZ -, veniseră iniţial la Sighişoara, unde tot acest domn era primar, venind cu planurile de dezvoltare a oraşului, cu proiecte , cu perspectivă. N-au avut cu cine să discute şi-au plecat frumos la Sibiu, unde chiar au avut cu cine să discute şi iată cum arată acum Sibiul!”
- “În fine, casă de nebuni, ce să zic...? Să nu mai vorbesc de arhitectul-şef care este un corupt şi un impostor...”

Interviul integral il gasiti aici . Ca o impresie personala , am fost usor dezamagit de nivelul si de calitatea dialogului .   
.

Niciun comentariu: