joi, 30 decembrie 2010

O intrebare pe zi (II)


       Este adevarat ca Asociatia "Fundatia Sörös pentru o Societate Deschisa" a avut , intre anii 1990-1993 , urmatoarea conducere :

Directori executivi

George Sörös  -  Presedinte
Sandra Pralong  -  reprezentant personal al lui Sörös , co-presedinte
Patricia Klecanda  -  Director Executiv  - New York

Reprezentanti internationali

Annette Laborey  -  Fundatia Sörös  Franta -  Paris
Jessica Douglas-Home  -  Mihai Eminescu Trust  -  Londra

Executivi Romania

Alin Teodorescu - Presedinte
Anca Harasim - Director regional
Irina Munteanu - Director filiala Bucuresti
Levente Salat - Director filiala Cluj
Ilona Mihaies - Director filiala Timisoara
Alexandru Lazescu - Director filiala Iasi

Ce relevanta are raspunsul la acesta intrebare ?
Are …


P.S.  Curand voi publica un document interesant si bine fundamentat intitulat (…) , document caruia inclin sa-i atribui urmatorul motto :

 “…  Critica adusă evreilor înseamnă antisemitism .
      Critica adusă ţiganilor înseamnă rasism .
      Critica adusă revizionismului maghiar înseamnă nationalism .  
    Batjocorirea românilor înseamnă manifestarea dreptului la libera exprimare  . …” 

2 comentarii:

Tibi spunea...

Asa cum am observat (fara sa stiu daca i) observatia si ii) interpretarea sunt corecte) nicio alta tzara nu declara razboi atat de dur importiva propriilor cetatzeni ca RO. Este o situatzie oarecum contradictorie: statul impotriva oamenilor care sustzin statul in n+1 feluri.

Daca atitudinea altor tzari fatza de RO este dubioasa, este oarecum mai putzin grav. Ceea ce este grav este ca sistemul roman castreaza oamenii (indiferent de natzionalitate) in perioada vietzii lor cand ar putea face cel mai mult.

La Multzi Ani!
Tibi

Florin Staicu spunea...

Servus , Tibi .

Trebuie facuta permanent distinctia intre tara si stat .

Tara (la fel ca poporul) este o entitate naturala si perena .

Statul este o forma de organizare temporara si conjuncturala . Arareori liber consimtita . Aproape intotdeauna impusa . Adeseori , statul este confiscat de cei putini si folosit impotriva celor multi . Cand scriu “cei putini” ii am in vedere pe toti profitorii sistemului , inclusiv pe mercenarii inregimentati in asa numita societate civila (vezi articolul) .

Intre state , exact ca intre indivizii aceleiasi comunitati (pana la nivel de stat) , exista o stare de selectie intraspecifica (vezi postarea din 4 dec. 2010) . Aceasta situatie este grava si periculoasa ; ea a generat calea care ne-a adus in punctul in care ne aflam azi . Din aceasta perspectiva , diferentele dintre state sunt strict de nuanta .

Dincolo de viziunea lui Lorenz si pentru o intelegere mai ampla a chestiunilor in discutie ar fi interesant de citit (printre altele) “Individul impotriva statului” (H. Spencer) si “Mein Kampf” (A. Hitler) .

Toate cele scrise de mine pe aceasta tema (am in vedere aici si motto-ul din post scriptum) trebuie intelese tinand cont inclusiv de acest cadru .

Iti doresc , si eu , multi ani .

florin