duminică, 22 aprilie 2012

O precizare



Cineva nu oboseste sa repete , la adapostul unui iluzoriu anonimat , o intrebare la care am raspuns deja : "dupa atatia ani de conflicte cu Danesan (...) acum spuneti ca il sustineti!???"

O sa mai raspund o data , pentru ultima data , pe larg , la aceasta intrebare :

... As vrea sa pot alege ca primar un sighisorean integru si bun gospodar , cu dragoste pentru acest oras si cu dragoste pentru viata . Un sighisorean care sa nu fie incardasit cu lacomii . Un bun roman . Unul pentru care Cetatea sa insemne mai mult decat vaca de muls a ATS . Unul care sa gandeasca si la cei care nu mai sunt , si la cei care vor veni dupa noi , nu numai la cei cativa lacomi care s-au instapanit peste oras . Dar cum nu am de ales decat intre Danesan si unul care face parte nemijlocit dintre lacomii de care aminteam , voi vota Danesan .

Mai precis , am de ales intre doua rele : pe de o parte , Danesan , care a facut prea multe concesii lacomilor de care aminteam , pe de alta parte cel care probabil ii va fi contracandidat , care ESTE el insusi unul dintre respectivii lacomi . Care rau sa-l aleg ?

In alta ordine de idei , desi presupun ca in cazul dat este irelevant , dintre toate doctrinele politice cel mai profund detest liberalismul . Motivul : chintesenta liberalismului este cultivarea exacerbata a egoismului si a lacomiei . "Valorile" liberalismului se afla in conflict ireconciliabil cu sistemul meu de valori . Ca principiu de viata , nu voi vota niciodata vreun liberal , indiferent de cate merite personale s-ar putea sa aiba .  

In aceeasi ordine de idei , nu voi sprijini sau vota in nici o circumstanta vreun membru ATS . Motivul : ATS reuneste indivizi care au ca numitor comun lacomia , egoismul , ipocrizia , nesimtirea , tupeul , aroganta - chiar daca in unele cazuri abil mascate - si as putea continua ...  

Prin urmare , presupun ca este suficient de clar pe cine si de ce NU voi vota .
...

Alternativa ar fi sa nu-mi exercit dreptul de vot . O exclud dintr-un motiv simplu : in cazul particular , intr-un proces electoral care se desfasoara intre doi candidati intr-un singur tur , fiecare vot conteaza . Pur si simplu nu vreau sa risc sa contribui la infeudarea deplina a orasului .

Ar mai fi ceva : din ceea ce i se intampla in ultimul timp , Danesan poate a reusit (desi nu cred) sa invete ceva si , daca va fi reales , nu va mai repeta aceleasi greseli . Iar daca le va repeta , se va trezi pe o pozitie nu foarte confortabila ...
...

Pana una-alta , se poate observa un fapt suficient de evident : "conflictele mele cu Danesan" continua fara intrerupere . Chiar daca , din motivele enumerate anterior , o sa-l votez (si recomand si altora sa o faca) , pozitia mea fata de - sa zicem - greselile pe care le-a comis , voit sau nu , ramane neschimbata . 

Sper sa fi fost suficient de clar , fiindca nu voi reveni asupra chestiunii .

4 comentarii:

Florin Staicu spunea...

Accept scuzele .

Anonim spunea...

e si logic pana la urma, domnul primar avand o pedeapsa cu suspendare. :)

Florin Staicu spunea...

Am postat randurile d-vs. din pura curiozitate , cu toate ca nu sunt semnate . Ca principiu , dezavuez obiceiul de a exprima opinii la adapostul anonimatului .

Revenind la randurile d-vs. , v-as fi recunoscator daca ati preciza ce anume ati intentionat sa afirmati ?

Florin Staicu spunea...

Fiindca raspunsul intarzie , o sa fac o precizare : pedeapsa cu suspendare de care vorbiti este atacata cu recurs . Urmeaza apelul si de abia in aceasta faza sentinta devine executorie . Definitiva va ramane dupa pronuntarea Curtii Supreme de Justitie . Pana in acel moment , pedepsitul este , din perspectiva legii , nevinovat .

Pana una-alta , in recurs/apel pedeapsa cu suspendare poate deveni achitare sau pedeapsa cu executare in penitenciar .

Eu zic sa avem rabdare si sa asteptam sa vedem cum vor decurge lucrurile . Am senzatia ca surprizele nu vor intarzia sa apara ...