joi, 18 iulie 2013

In ultimul timp ... ,



... apar tot mai frecvent articole care descriu jaful sistematic savarsit de pretinsi urmasi de apropitari prin fraudarea legilor retrocedarii . Uzand de acte falsificate si de largul concurs al autoritatilor romane , acesti adevarati talhari pretind terenuri agricole , paduri , terenuri intravilane , cladiri monument-istoric , case , blocuri , spitale , scoli s.a.m.d. .

S-a ajuns in situatia in care un pretins urmas al boierului Preda Buzescu (trecut la cele vesnice la 1608) , un anume Teodor Nastase , a “revendicat” 154.000 ha. (una suta cincizeci si patru de mii de hectare)* de padure situata in judetul Buzau , in conditiile in care intreaga suprafata impadurita a Buzaului este de ... 152.000 ha. . Ca pretinde ca este urmasul boierului Buzescu mai treaca-mearga ; lumea-i plina de Napoleoni si de Cezari tratati in ambulatoriu ... , dar iata ca s-a gasit un judecator care i-a “reconstituit dreptul de proprietate” asupra a 64.000 de ha. de padure ! Este absolut terifiant ...

Cel mai mare jaf se petrece insa in Transilvania . Urmasii si pretinsii urmasi ai grofilor unguri (multi dintre ei criminali de razboi judecati si condamnati in contumacie) , uzand de acte false si de complicitatea incalificabila a reprezentantilor statului roman , si-au intabulat deja cca. 35% din teritoriul Transilvaniei plus cateva mii din cele mai reprezentative cladiri-monument situate in orasele transilvane .

Grosolania falsurilor cu care opereaza , tupeul cu care abuzeaza de sau ignora legile si lejeritatea criminala cu care "magistratii romani” le satisfac pretentiile sunt de domeniul halucinantului !

Daca lucrurile continua in ritmul asta , nu va dura mai mult de cativa ani pana ce emisarii Budapestei vor intabula intreaga Transilvanie .
...

Ma tot muncesc sa inteleg cum si cand am decazut atat de mult ca popor incat sa consimtim la asemenea grozavii si nu reusesc ...


P.S. Mai nou , se “revendica” , cu toptanul , localitati intregi . Zilele trecute , Ordinul Canonic „Premonstratens“ al Bisericii Catolice (reprezentant legal Fodor Joszef , vicar general) a “revendicat” localitatea Baile Felix – Oradea . Sa nu-i spanzuri de limba ?  


* ca etalon , Breitele au cca. 130 ha. .  


Articole recomandate :


5 comentarii:

razvan coltea spunea...

Azi a aparut si scrisoarea deschisa a lui Funar catre Boc. Daca asa stau lucrurile, si nu ma indoiesc de asta, nimic nu-i impiedica pe cei care au semnalat aceste fapte sa porneasca actiuni in instanta , atat civile cat mai ales penale, prin care sa incerce probarea acestor fapte.Chiar daca ele vor fi tergiversate in praima faza tot vor lasa urme si vor avea urmari intr-un viitor nu foarte indepartat. Pentru ca sincer ma indoiesc ca politica coabitaca a lui Ponta o sa mai tina mult in conditiile in care el spera sa treaca prin criza precum rata prin apa.

Florin Staicu spunea...

Nu poti angaja un proces civil impotriva cuiva decat daca ai un interes legitim . Notiunea de interes legitim este una deosebit de laxa si lasa "magistratului" posibilitatea sa respinga actiunea inainte de a se ajunge la fond .
Si cum cvasi majoritatea judecatorilor cu mai mult de 5 ani vechime au hotarat cel putin intr-o "retrocedare" dubioasa , o actiune pe aceasta tema in care nu esti parte este respinsa din start .

In penal s-au facut sute , daca nu mii de sesizari , cu rezultat nul . Procurorii au dezlegare sa "instrumenteze" din proprie iniativa numai gainariile . Pentru "cauzele mai complexe" decat atat au nevoie de verde de la superiori , respectiv de la "putere" . Si cum "puterea" a fost incardasita mai tot timpul cu reprezentantii maghiarilor , nici macar nu ar fi de conceput o alta solutie in afara de NUP intr-o cauza atat de "sensibila" .

Consecinta acestui tip de atitudine este trecerea Transilvaniei in proprietatea efectiva a Budapestei . O alta consecinta va fi , candva , categorisirea tuturor acestor "magistrati" drept tradatori de tara si , sper eu , judecarea si condamnarea lor la moarte . Mai sper sa ajung acele timpuri . Nu de alta , da' sa nu inchid ochii pana nu vad razbunat acest popor . Si chiar de voi fi moş îngârbovit (vorba lui Cosbuc) , tot o sa ma ofer voluntar pentru plutonul de executie . Ii urasc atat de mult pe toti acesti tradatori incat le-as deschide carotida cu dintii ...

razvan coltea spunea...

Daca ce se spune in scrisoarea deschisa a lui Funar si anume ca Ungaria a primit despagubiri in urma reintregirii Romaniei inseamna ca orice act de despagubire acordata urmasilor precum si cultelor religioase unguresti este lovit de nulitate absoluta.Aceasta o sa poata fi constatata oricand in viitor sau , in cazul foarte probabil in care de actualul sistem politic european o sa se aleaga praful,nimic nu o sa-i impiedice pe conducatorii de atunci sa declare nule aceste retrocedari.Nimic nu este definitiv pe lumea asta, fapt confirmat de schimbarile sociale brutale care au avut loc atunci cand conditiile au fost coapte.Iar o explozie sociala care sa grabeasca asemenea decizii nu este exclusa nici in Romania unde imbecilii care azi s-au cocotat in fruntea ei considera ca mamaliga n-o sa mai explodeze.Se insala amarnic iar viitorul cred ca o sa-mi dea dreptate. Sper sa apucam si noi vremurile acelea.

Florin Staicu spunea...

L-am urmarit ani de zile pe Funar ; este un tip foarte riguros si de o consecventa remarcabila . In opinia mea , este unul dintre foarte putinii politicieni romani care merita atentie .

In chestiune nu se discuta despre despagubirile primite de Ungaria , ci despre despagubirile acordate persoanelor fizice si juridice maghiare care au parasit Romania dupa 1918 , respectiv despre asa numitii optanti .

Revendicarile urmasilor si ale pretinsilor urmasi ai acestora , chiar in cazurile de exceptie in care nu sprijina pe falsuri , ar trebui respinse de "magistrati" ab initio . Dar acesti tradatori josnici , ca sa-si astampere lacomia patologica , rup din trupul tarii . Impreuna cu politicienii , sunt singurii vinovati de catastrofa care ne paste si vor trebui sa raspunda pentru asta cu capul si cu argintii . Si daca ei nu vor mai fi , vor raspunde odraslele lor .

In alta ordine de idei , ai dreptate : nimic nu e vesnic . Problema este ca ungurii se instapanesc de facto peste suprafete din ce in ce mai intinse din Ardeal iar noi nu mai suntem chiar tineri . Copiii de azi - ma refer la majoritatea copiilor romani - nu pun pret nici pe limba , nici pe obiceiuri , nici pe istorie si nici pe apartenenta la acest popor . Sunt setati pe ban de mici si cum fac aripi , cum o intind si nu se mai uita inapoi , sau daca raman , vand orice si pe oricine pentru 50 de euro . Asta spre deosebire de majoritatea copiilor maghiari , care sunt crescuti in cultul respectului pentru apartenenta la poporul maghiar .

Dar , vom vedea . N-aduce anu' ce aduce ceasu' ...

razvan coltea spunea...

Nu poate sa tina la nesfarsit aceasta tradare pe doi bani pe care o executa leprele vremelnic in niste posturi.Corect, nu aduce anu' ce aduce ceasu'.Am mai avut momente in istorie cand totul parea pierdut.Si totusi ne-am ridicat din propria cenusa si astazi, cu exceptia Basarabiei si a nordului Bucovinei, suntem impreuna.Cate tari de acelasi calibru cu noi se mai pot lauda cu asa ceva? Alti tampiti, uitand ca unire afaca putere, n-au stiut cum sa se desparta mai repede batandu-si joc de truda inaintasilor. Sa nu uitam ca oricate retrocedari s-au facut si , probabil, se vor mai face acele cladiri si terenuri se supun legilor romanesti.Si, asa cum bine se stie, o lege azi e intr-un fel iar maine e complet schimbata.Deci eu zic ca aceste miscari, de tradare asa cum bine ai apreciat, nu sunt vesnice si vor putea fi indreptate foarte usor.Dar trebuie sa vina o clasa politica responsabila, de patrioti adevarati.Urmarind fenomenul Sabina Elena cred totusi ca o buna parte din tineret nu s-a alienat in totalitate si viitorul nu este chiar asa de sumbru.