miercuri, 20 martie 2013

In timp ce alesii locali se opintesc …



… sa perverteasca toponimia si istoria locului in favoarea iredentei maghiare (vezi , spre exemplu , aici , aici si aici) , in Covasna , o eleva de clasa a IX-a a fost hartuita si amenintata cu moartea pentru ca a purtat o bentita tricolora !   

De retinut ca pe langa huiduielile si cuvintele jignitoare adresate de elevii sectiei maghiare , Sabina Elena a fost agresata inclusiv de diriginta* ei , care i-a taiat bentita cu o foarfeca si i-a confiscat-o , pretextand ca “a provocat prea mare agitatie” si ca “se discută în cancelarie foarte mult despre asta”

Ulterior a fost chemata la directiune , unde a fost intrebata “cu ce scop a facut asta” (adica de ce a purtat tricolorul romanesc , n.m.) si “ce a avut de castigat” , fiind acuzata de “instigare” si de “stricarea imaginii scolii” .

De retinut faptul ca Sabina Elena a subliniat ca “de 1 Decembrie (2012 , n.m.) au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene.” Evident , nici directorul scolii si nici cadrele didactice* nu au considerat ca respectivele manifestari ar fi “stricat imaginea scolii”.

Pentru ca lucrurile sa fie pe deplin clare , Sabina Elena a fost jignita si amenintata cu moartea pe pagina de Facebook de un anume Zsolt Lendvay Simon . (sursa cotidianul.ro)



* Toate aceste provocari care escaladeaza fara incetare din ’90 incoace si care converg intr-o directie absolut clara nu ar fi posibile fara ticalosia unor renegati si a unor cozi de topor . 


UPDATE 20.15 :

“Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztely Irma, a cerut un raport conducerii Liceului mixt "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna, după ce mai mulţi elevi au mers la şcoală cu accesorii tricolore, de 15 Martie, o elevă purtând şi miercuri bentiţă tricoloră la cursuri. (…)”

”Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză şi să finalizeze până mâine (joi - n.r.) la prânz un raport" (sursa Mediafax)
.

Niciun comentariu: