sâmbătă, 16 martie 2013

Un fel de epilog ...



Din motive asupra carora nu insist deocamdata , am inregistrat joi , 14 martie , sub nr. 5.991 , la Registratura Primariei , urmatoarea adresa :


                    Catre
Primaria Municipiului Sighisoara

Ref. la adresa d-vs. nr. 2946/IX/1/04.03.2013

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , prin prezenta va aduc la cunostinta ca dezavuez atitudinea d-vs. in raport cu propunerea de edificare a unui grup statuar dedicat multiculturalismului in Cetatea Sighisoarei din urmatoarele motive :

1. Asertiunea potrivit careia “In proiectul de amenajare a parcului din Bastionului Cizmarilor a fost prevazuta o singura statuie” este derizorie . Un proiect nu este Sfanta Scriptura si poate fi modificat , completat sau inlocuit ori de cate ori este nevoie .

2. Trimiterile catre un viitor grup statuar “alcatuit din 8 statui dedicat unor personalitati marcante ale culturii romane” si amplasat “in scuarul din fata cladirii Centrului de excelenta in handal Miron Cosma” sunt lipsite de legatura cu propunerea inaintata de mine , propunere care viza edificarea unui grup statuar dedicat multiculturalismului , nu adancirea tendintelor segregationiste care se contureaza din ce in ce mai evident in zona .  

3. Daca cinstirea “unor personalitati marcante ale culturii romane” este expediata cu lejeritate intr-un viitor cat se poate de incert , ignorati cu totul inclusiv la nivel formal faptul ca in Cetate si in oras nu exista nici un monument care sa exprime recunostinta datorata ziditorilor Cetatii (ma refer la statuia/bustul unei personalitati-simbol pentru comunitatea saseasca) .

4. Nici curtea fostei Case a Pionierilor si nici “scuarul din fata cladirii Centrului de excelenta in handbal Miron Cosma” nu sunt zone de interes turistic . Parcul din Cetate , in schimb , este . Prin urmare , turistii care ne vor vizita vor asocia Sighisoara cu Petofi Sandor si cu minoritatea maghiara , asociere care contrazice adevarul istoric si contravine intereselor comunitatii romanesti .  

Toate acestea ma obliga sa va consider fie iresponsabili , fie indolenti , fie de rea credinta .

Solicit reexaminarea propunerii si adoptarea unei decizii conforme cu realitatea istorica si tinand cont de interesele reale , legitime si de durata ale comunitatii romanesti .

Astept raspuns in termenul prevazut de lege .

   Sighisoara
14 martie 2013                                       Staicu Florin
.

Niciun comentariu: