miercuri, 6 martie 2013

In opinia celor de la Vocea Rusiei , “România nu va intra în Schengen niciodată”



“(...) Se poate constata că gestul Germaniei are câteva sensuri. În primul rând, Germania blochează intrarea României în Schengen, aplicând astfel o măsură asiguratorie, care va proteja spaţiul european de anumite consecinţe ale evenimentelor care se vor desfăşura în viitorul apropiat în spaţiul balcanic. Nimic 'personal', doar pragmatism care vizează securitatea proprie. În al doilea rând, Germania face un gest demonstrativ pentru a arăta cu exactitate statutul real al României, ba chiar şi un oarecare dezinteres faţă de această zonă, împingând-o în mod vădit într-o altă direcţie geopolitică. Restul concluziilor se deduc uşor şi sunt mult prea evidente pentru a mai fi scrise.

(…) Uniunea Europeană le-a amintit încă o dată României şi Bulgariei că aceste ţări nu au fost şi nu vor fi vreodată tratate pe picior de egalitate de către restul ţărilor europene. Anul trecut, rolul de a arăta României poziţia ei reală în Europa a fost asumat de Olanda. Acum, a venit rândul Germaniei.”

Este credibila sursa de informare ? In pofida renegatilor care intra instantaneu in fibrilatie cand aud de Vocea Rusiei (de Rusia in general) , sursa este cel putin la fel de credibila ca Deutsche Welle sau ca New York Times (de exemplu) .

Sunt curios ce fel de evenimente care se vor desfăşura în viitorul apropiat în spaţiul balcanic” anticipeaza cei de la Vocea Rusiei
.

2 comentarii:

razvan coltea spunea...

Pai primul ar fi dezastrul economic din Grecia urmat de demonstratii violente si o perpetua stare de greva partiala sau generala.Al doilea este rascoala amarastenilor cu ceafa groasa si scuiparea ca o masea gaunoasa a "popularilor".Oare ce cred disciplinatii nemti ca o sa mai urmeze?
PS.Se pare ca modelul grecesc si bulgareasc se extinde si la altii, vezi Portugalia. Iar pe la spanioli umbla zvonuri de nemultumiri profunde in armata pe fondul tupeului catalanilor.Oare acolo ce-o sa se intample?

Florin Staicu spunea...

Demonstratii violente au fost si cu certitudine vor mai fi inclusiv in statele din spatiul Schengen (Grecia fiind unul dintre acestea)...
Rusii bat (din nou) saua pe chestiunea Transilvaniei . Cat e predictie si cat e tentativa de manipulare , vom vedea . Curand .

PS Nemtii nu cred , ci mai degraba stiu .