marți, 26 martie 2013

In timp ce alesii nostri …



… incearca sa perverteasca pe şest toponimia locala in favoarea iredentei maghiare (vezi aici , aici si aici) si ingrijesc cu strasnicie simbolurile hungarismului , in municipiul Sfantu Gheorghe strada 1 Decembrie 1918 devine strada Petofi Sandor iar strada Horia , Closca si Crisan devine strada Atilla (vezi aici) .

In timp ce alesul local Oprean afirma ca “m-am simtit lezat ca om (…) ca roman m-am simtit jenat” de propunerea mea de a amplasa bustul lui Eminescu langa bustul “poetului-revolutionar” Petofi Sandor , Antal Árpád András , primarul municipiului Sfantu Gheorghe , raspunde celor patru consilieri romani care protesteaza la schimbarea toponimiei locale cu un "Noi mergem înainte, o să adoptăm această hotărâre a Consiliului Local. (...) Eu cred că ceea ce facem noi este un lucru bun, ceea ce facem noi este important pentru identitatea acestui oraş şi nu cred că jignim pe cineva prin deciziile pe care le-am luat!”

Suficient de graitoare antiteza ? Suficient de bine reliefate nemernicia unora si sovinismul agresiv al celorlalti ? Suficient de clar viitorul ? 
.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Scurt, clar si cuprinzator. Viitorul suna ca dracu!